Jump to content

Troškovi utvrđivanja prekršaja


River87

Preporučene objave

Cijenjeni forumaši, imam dve dileme. Kažnjen sam sa 2000kn za prekršaj i 500kn su troškovi utvrđivanja prekršaja. Podnio sam prigovor i otišao sucu. Sud je odlučio sam sam kriv ali je kaznu preinačio u 750kn. I napisao u presudi da sam duzan platiti i 150kn sudskih troškova za prigovor.

 

Prvo, zanima me postoji li i dalje obveza podmirivanja onih 500kn utvrđivanja prekšaja. Ona u presudi nije spomenuta.

 

Drugo, s obzirom da mi je određena zabrana upravljanja vozilom u trajanju od 1 mjesec koja stupa na snagu po urucenju obavijesti o početku primjene zaštitne mjere, zanima me da li ona stupa na snagu isto kao presuda, 8 dana po objavi na oglasnoj ploči, ili je mogu odgoditi izbjegavanjem dostave. Postoji li mogućnost privremene odgode primjene zaštitne mjere putem neke zamolbe?

 

Unaprijed hvala, srdačan pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Ne.

 

2. Zaštitna mjera stupa na snagu po pravomoćnosti presude, ali se počinje izvršavati dan nakon uručenja obavijesti. Ne preporučam vam da izbjegavate jer postoje načini dostave i za takve, a posljedice mogu biti strašne naročito ako u neznanju da imate zabranu počinite prometnu nesreću s većom materijalnom štetom, osiguravatelj će vas možda i osiromašiti. Postoji mogućnost dogovora s policijom, pođite nekome od rukovoditelja u nadležnoj policijskoj postaji, zamolite ih za strpljenje i objasnite razlog (sezonski posao, odmor pomorca i sl.).

 

Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prigovorom ste policijski prekršajni nalog stavili van snage.

 

Presuda suda je takva kakva jest, sud je izmjenio ono što je policija tražila, od naplate njihova rada nema ništa.

 

Obje strane imaju pravo na prigovor, sumnjam da će se policija žaliti, a ni vi jer vam je sud umanjio kaznu do krajnjih granica.

 

Ukidanje onih 500 kuna neće imati nikakav značaj na uspjeh dogovora s policijom oko dostave obavijesti o početku zaštitne mjere zabrane upravljanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija