Jump to content

Podjela imovine


valeri

Preporučene objave

Bila sam u vanbračnoj zajednici koja je kasnije "okrunjena"brakom.Za vrijeme vanbračne zajednice vanbračni drug kasnije suprug je darovnim ugovorom naslijedio nekretninu.Pošto se naš brak raspao i u procesu je postupak razvoda interesira me dali ja imam ikakva prava na nekretninu i pokretnine koje smo stekli u braku?Da napomenem nemamo zajedničke djece.!Dali imam pravo na alimentaciju sa njegove strane jer sam nezaposlena a tokom trajanja braka dotični mi nije dao radit:!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,

stjecanje prava vlasnistva temeljem darovnog ugovora se nesmatra nikakvo nasljedjivanje,no nebitno,na imovinu koja je predmetom darovanja vi nepolazete pravo,jer je to osobna imovina vaseg supruga.

Sve sto je od imovine stjecano u braku dijelite pola/pola.

Mozete predloziti sudu zahtjev za uzdrzavanje od strane supruga,s tim sto to nemoze trajati beskonacno,u skladu sa odredbama Obiteljskog zakona.

Pozdrav,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mene zanima kako podijeliti stan kupljen za vrijeme braka. Stan glasi na bivšeg supruga i zajedno smo u njemu živjeli 3 godine do razvoda. Trenutno u njemu živim s djetetom i plaćam rate kredita.On želi darovnim ugovorom darovati stan djetetu, ali ja ne pristajem jer pola stana pripada meni. Kako pravedno to podijeliti?. Napominjem da ne plaća uredno alimentaciju jer ima novu zajenicu pa tvrdi da nema sredstava pa bi htio tako otplatiti dug(vjerojatno bih po njegovu računu, na kraju ja njemu bila dužna)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tužbom za utvrđivanje i podjelu imovine stečene u braku .

on svoju 1/2 stana može darovati. darovanjem smanjuje visinu alimentacije (djete ima nekretninu) ali može tražiti najam za svoju 1/2 nekretnine.

kredit je takođe bračna stečevina i djeli se .

podjelu bračne stečevine utvrit će o obaviti sud temeljem dokaza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija