Jump to content

Ugovor o radu na određeno vrijeme


Animoda

Preporučene objave

Jučer sam postavila pitanje u vezi ugovora o radu na određeno vrijeme koji mi je istekao u 4. mjesecu. Zamjena je bila za porodiljni dopust. Nakon toga ostajem raditi još tri mjeseca i ugovor mi nije produžen Dobila sam ovaj odgovor na svoje pitanje

Nažalost, protekom vremena na koji je ugovor sklopljen nema više radnog odnosa.

 

Zanima me u kojem sam statusu ja sada jer me još uvijek vode kao zaposlenu.

u ZOR u članku 10 stoji

(5) Ako je ugovor o radu na određeno vrijeme sklopljen protivno odredbama ovoga Zakona ili ako radnik nastavi raditi kod poslodavca i nakon isteka vremena za koje je ugovor sklopljen, smatra se da je sklopljen na neodređeno vrijeme.

Molim ako mi netko može dati savjet kako da postupim dalje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I mene muče neki detalji oko istog problema. Nema odgovora, valjda nitko nema vremena ili ne zna. Najbolje je otići u Tvrtkovu po savjet, ako si u Zagrebu.

Meni isziče sutra ugovor, nitko se ne javlja, što može značiti svašta. I produženje , ako su previdili istek ugovora, ali i i neproduženje. Nisu navodno obavezni obavijestiti, ali bi bilo korektno.

Ja , zapravo ni ne želim produljenje jer je veliki pitisak na sve nas tako da dolazimo s grčem u želucu na posao. Može se reći mobing. Morati ću se rspitati što dalje, jer ne želim da mi piše da nisam dobro radila jer jesam kao i sve kolegice, ali nas stalno ponižavaju i bez razloga. Zapravo svi čekaju da im ugovori isteknu da pobjegnu kao i ja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija