Jump to content

Kako ne izgubiti dozvolu? Lakša nesreća, nisam propustio sva vozila


optuzeni

Preporučene objave

Poštovani moderatori i ostali pravni savjetnici.

 

Sudjelovao sam u prometnoj nesreći.

Uključivao sam se u promet sa parkirališta na manju cestu.

Zaustavio sam se na znaku STOP i propuštao kolonu vozila.

U pogrešnom trenutku sam se uključio skrećući u lijevo i prouzrokovao lakšu prometnu nesreću bez ozlijeđenih ali sa materijalnom štetom.

 

Ovo sve se dogodilo u Zagrebu, u gradu, za vrijeme vrućine i velikih gužvi na manjoj cesti sa samo po jednom trakom u svakom smjeru.

 

Odmah sam pozvao policiju, obavio očevid i razmijenio podatke.

Nisam priznao krivnju, tada sam bio pod dojmom da je druga strana naletjela brzo na mene dok sam se uključivao u promet.

 

Nemam svjedoka, druga osoba ima ženu i djecu.

Razmijenili smo podatke o osiguranjima. Ja još nisam prijavljivao ništa na njihovo osiguranje.

 

Nisam se išao previše prepirati sa policajcem. On mi je rekao da sam priznao krivnju jer sam rekao da sam se zaustavio na STOP. Pošto sam se zaustavio, očito je da nisam propustio sva vozila, dakle kriv sam. Ja sam pokušao diskutirati o brzini druge osobe, na što je policajac rekao da nisam logičan jer su bile gužve. Kad sam spomenuo moju procjenu brzine druge osobe (preko 60 km/h), policajac je rekao, citiram, "da da, ma 130 je vozio", te je ne čekavši moj odgovor ušao u auto i otišao.

 

Nisam kažnjavan radi bilo čega u prometu ili izvan, bar ne u zadnjih 13 godina. Prije 13 godina sam autom oborio klupicu na parkiralištu i morao sam parkovima Zrinjevac platiti nekih 500 HRK za to, negdje imam dokument gdje je oštećena stranka "klupica" ili tako nešto.

 

Meni je najveća želja ne izgubiti vozačku dozvolu. Spreman sam platiti i odvjetnika, samo ne znam koga bi tražio i što očekivati, te koje cijene i usluge mogu očekivati od odvjetnika.

 

Danas mi je stigao dopis od osiguranja gdje se traži moje očitovanje o nesreći. Nisam još ništa ispunio ni potpisao.

 

Što mi je najbolje činiti a da ne izgubim vozačku dozvolu? Htio bi umanjiti rizik pa makar me to financijski više koštalo. Nije mi bitno da li sam evidentiran kao kriv i ne, samo ne želim gubiti dozvolu.

 

Hvala unaprijed,

Optuženik

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaustavio sam se na znaku STOP i propuštao kolonu vozila.

U pogrešnom trenutku sam se uključio skrećući u lijevo i prouzrokovao lakšu prometnu nesreću bez ozlijeđenih ali sa materijalnom štetom.

 

Što mi je najbolje činiti a da ne izgubim vozačku dozvolu?

Priznat krivnju uz okolnosti nepažnje,vrućina,gustog prometa,izjavit kajanje,dosadašnju neosuđivanost i tražit smanjenje vremenskog roka oduzimanja vozačke.

Što se tiče brzine drugog vozila ne spominjat preko 60km/h nego iznjet da je bila vaša kriva procjena njegove brzine.Brzina se utvrđuje jedino vještačenjem tragova kočenja i štete ili policijskim uređajima jer sve ostalo navodi na pokušaj bježanja od počinjenog prekršaja što sud ne voli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija