Jump to content

Prometna nesreća


senida

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

 

Molila bih Vas za pomoć. 5.4.2013. dogodila mi se prometna nesreća. Prilikom skretanja ulijevo sa sporedne na glavnu cestu krivo sam procijenila brzinu kretanja vozila na glavnoj cesti. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela vozila u prednji lijevi bočni dio mojeg vozila (vozila se rotiralo i prešlo u suprotni trak u koji sam skretala). Nesreća se dogodila na dijelu ceste na kojem je dozvoljena brzina 40km/h. Brzina drugog vozila nije utvrđena (nema policijskog uređaja na tom dijelu ceste, nije bilo tragova kočenja, cesta je bila mokra uslijed padanja kiše). Materijalna šteta je manja, vozačica drugog vozila naknadno je zatražila liječnički pregled te su njezine ozljede okarakterizirane kao lake.

 

Izvjesno je da će vozačica drugog vozila tražiti odštetu za zadobivene lake ozljede, što mi je činiti prilikom ročišta na prekršajnom sudu? Tražiti putem prometnog vještaka utvrđivanje brzine drugog vozila? Vrijedi li išta rotiranje drugog vozila i udar suprotnom stranom vozila?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana,

vec ste izjavili kako je u pitanju vasha losa procjena,medjutim niste napisali kako je regulirano konkretno raskrizje (prometni znakovi),ako postoje znakovi,recite onda koji se znak nalazio vama prilikom ulaska u raskrizje.

 

Nazalost, meni se nalazio znak stop. Svjesna sam vlastite krivnje, ali takodjer muci me cinjenica sto brzina drugog vozila nece biti utvrdjena ni time na neki nacin sankcionirana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija