Jump to content

HRT Ovrha i troškovi ovrhovoditelja


alemperka

Preporučene objave

Lijep pozdrav svima,

 

imam jedno pitanje vezano uz postupak ovrhe pa ako biste mi mogli pomoći, bila bih vam jako zahvalna. Situacija je sljedeća:

 

Prošle smo godine zapali u financijske probleme pa nismo mogli plaćati pretplatu za HRT. Dugovali smo 6 rata. Ove sam se godine u 6. mjesecu zaposlila pa sam odmah platila 3 rate zaostatka. Dakle, ostale su mi još tri koje sam kanila podmiriti za sljedeću plaću.

 

Međutim, stiže mi Prijedlog za ovrhu na kućnu adresu u kojoj stoji da dugujem 480 kn (6 rata) i 931,25 kn troškova ovrhovoditelja.

 

Ovrhovoditelj mi nudi soluciju da ostatak (700 i nešto kuna) podmirim na nekoliko rata. Ono što mene zanima jest sljedeće: budući da sam platila 3 rate prije nego što mi je stigao prijedlog za ovrhu, je li moguće umanjiti te troškove ovrhovoditelja (koji su skoro dvostruko kao moj dug?).

 

Imam zakonski rok za žalbu od 8 dana pa me zanima ima li svrhe da pokušam napisati žalbu i objasniti olakotne okolnosti (plaća je minimalac, ja sam bila prije toga nezaposlena dvije godine, muž je još uvijek nezaposlen, kćer na faksu, a i ja sam počela vraćanje dugova čim sam se zaposlila)?

 

Hvala još jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija