Jump to content

Pomoć - Privremena mjera


Ruda2501

Preporučene objave

Poštovani, s obzirom da mi je odvjtnica na GO, a situacija je dosta hitna molim vas za pomoć.

 

Naime, kćerka(13god.) mi je sama priznala da bi zeljela zivjeti samnom. Bili smo u CZS i idemo na psiholosko savjetovanje u MODUS po preporuci centra jer se kcerka boraveci kod majke pocela samoozljeđivati. Majka ne zeli ni cuti za psihologa jer misli da ih pravim ludm.

 

Znam da trebam podnjeti tuzbu za promjenu sudske odluke kod koga ce dijete zivjeti, ali mi je savjetovano da podnesem i privremenu mjeru jer se dijete ne zeli vratiti majci. Znam da ce majka na noge dici sve zive institucije i udruge, a ja ne bih htio zavrsiti u zatvoru sa optuzbom da sam oteo dijete. A opet ne zelim poslati dijete majci ako ne zeli ici.

 

Bio bih zahvalan na nekakvoj spranci ili uputi kako da napisem taj zahtjev za privremenom mjerom i zahtjev za promjenu sudske odluke. Također, zaboravih, dijete je sve ponovilo i pred nepristranim svjedocima (ako to ista pomaze).

 

Hvala unaprijed.

 

P.S. Također, zanima me na koje clanke obiteljskog zakona se mogu pozvati kod određivanja privremene mjere??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak otiđite sa kćerkom u Czss i neka tamo izjavi da želi živjeti sa vama i to uđe u zapisnik. Nakon toga predajte sudu prijedlog za promjenu odluke o povjeravanju djeteta i hitnim donošenjem privremene mjere.

Dignite vi na noge sve institucije i medije jer se volji i mišljenju djeteta mora pristupiti sa posebnom pozornošću postupajući u skladu sa Europskom konvencijom o ostvarivanju dječjih prava koja je u Hrvatskoj u primjeni od 01.08.2010.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gringo, Hvala na odgovoru. Ovaj dio sa CZS smo vec odradili i kcerka je i tamo sve ponovila. Na savjet psihologa iz CZS idemo i kod psihologa, bez znanja majke jer je kcerka sad kod mene na praznicima. Samo bi mi trebala pomoc oko proceduralnih pitanja. Npr. neka spranca kako da napisem ovaj prijedlog za izmjenu sudske odluke i privremenu mjeru. Dokaza imam i previse. Npr. prije dvije godine sam obavijestio CZS Sesvete o istome (samoozljeđivanje....) i psihologica iz CZS Sesvete je rekla da je to normalno i da ce proci, a sad je jos gore.

 

Imam osjećaj da mi je ovo najbolja i vjerojatno posljednja sansa da spasim dijete. A ne bih zelio da je izgubim zbog greske u koracima. Npr, prije dvije godine sam paralelno s CZS obavijestio i nekoliko dnevnih novina, odradili smo intervjue i tu je sve stalo. Nitko nikog nije ubio pa im valjda nije bila zanimljiva prica.

 

Anyway, svaka pomoc je dobrodosla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otprilike imam tekst u glavi sto i kako bi trebalo napisati. Treba mi pomoc na koji se zakon pozvati i koje clanke navesti i sl. Hrpu zakona sam vec procitao i pripremam se na borbu, ali problem je velik i moram hitno odreagirati. Tuzbu moram predati u slj. 2 dana. Odvjetnica mi je na GO i ne mogu sad do nje. Novca za novog odvjetnika nemam, a imam osjećaj da ce borba biti dugotrajna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li imaš zapisnik iz CZSS-a o tome što je dijete izjavilo?

 

Kažeš da je stvar hitna, da nebi htio pogriješiti i da ti je to možda posljednja šansa ....!?

 

Ja ti onda kažem da posudiš novce i plati odvjetniku da ti to posloži, pogotovo ako imaš dosta materijalnih dokaza kojima ćeš obrazložiti svoj prijedlog.

Pohvalno je što se pripremaš za dugotrajan postupak, ali neka ti barem početak odvjetnik posloži. Tijekom samog postupka moći ćeš dosta toga sam odrađivati.

 

Što se tiče medija iz mog iskustva u većini slučajeva roditelji imaju krivi pristup i krivo pripremljenu priču. Ne tvrdim da je i u tvom slučaju tako, ali ako budeš htio u medije javi se nakon godišnjih pa možemo zajedno proći kroz priču.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izgleda da stvari idu na bolje. da ne dužim previše, na savjet, ovaj puta, nadležnog CZS i prijave doticnog ministarstvu zbog nerada i propusta savjetovan sam da odmah podnesem ZAHTJEV ZA HITNOM PRIVREMENOM MJEROM. Dakle, ako mi netko može pomoći oko ovog bio bih zahvalan. Ili molim kontakt nekog dobrog odvjetnika specijaliziranog za Obiteljsko pravo na pp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Papiri su danas predani na sud. S obzirom da je dijete sad kod mene, a tako će i ostati zanima me da li trebam bivšoj i dalje plaćati alimentaciju. Ili moram čekati sudsku odluku. Logično mi je da ne bih trebao jer je dijete kod mene još od zavšetka škole, a taj je novac prvenstveno namijenjen za protrebe djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija