Jump to content

Brisanje poduzeća iz Sudskog registra


abiba

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...
Poduzeće brisano iz sudskog registra - da li se dugovi baš svi brišu? Naime postoji dug poreznoj, da li će i on biti storniran - da li će se teretiti fizička osoba za taj dug tj, vlasnik d.O.o. ili će dug biti otpisan? Lijepo molim hitan odgovor?

 

Ako je poduzeće brisano iz sudskog registra, ono više nema pravnu osobnost = ne postoji.

Za obveze trgovačkog društva odgovaraju članovi trgovačkog društva, a vrsta odgovornosti zavisi od vrste trgovačkog društva - što je utvrđeno člankom 10. Zakona o trgovačkim društvima. Dakle, zavisi o kojoj vrsti trgovačkog društva je riječ. Pogledaj članak 10 jer, naravno, tamo postoje i izuzeci (ako je član "zloupotrebljavao" okolnost da ne odgovara za obveze društva, ne može se na to pozvati, što god to značilo).

E, sad, hoće li Porezna uprava progoniti osnivače da bi od njih u tjerala porezni dug, teško je reći i zavisi od trenutne politike Porezne uprave. Formalno postoji mogućnost, za d.O.o. do visine osnivačkog kapitala tj. do iznos od 20.000,00 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija