Jump to content

Pomoc u vezi teskih krada


Kaznjenik1

Preporučene objave

Postovanje

Naime ja trenutno imam 22 godine a moj prijatelj 18,zajedno smo pocinili 7 teskih krada i ja jednu sam sveukupne vrijednosti 25000 kuna.

Prvo kazneno djelo smo napravili u obrtu koje smo ostetili za 9000kuna vrijednosti bakrenih instalacija.

2 kazneno djelo smo provalili u skolu i nakon sto se oglasio alarm nismo uzeli nista i pobjegli smo.

3 kazneno djelo je da smo provalili u restoran i ukrali cigarete u vrijednosti 4500kuna.

4 kazneno djelo je isto kao i 3

5 kazneo djelo je da smo provalili u parking portu i ukrali kompjuter u vrijednosti 2000kuna

6 kazneno djelo je da smo provalili u autopraonu i ukrali 20 kuna

7 kazneno djelo jetrgovina koju smo provalili i ukrali cigatere u vrijednosti 400kuna

i 8 kazneno gdje sam ja bio sam je provaljeno i ukradeno bakra u vrijednosti 3000kuna.

Djela su napravljena dok sam ja imo 21 a prijatelj 17.

Obadvojica smo imali odgojnu mjeru u domu koju smo odlezali.

Nismo osudivani.

Ja nemam roditelje a on nema tatu,ja zivim sam podstanar sam i jedini razlog sto sam krao je bio taj sto nisam imo sta jest i pusit.Nekad sam danima znao gladovat,slicna stvar je i sa mojim prijateljem.

Poznati smo otprije u policiji zbog kaznenih djela,ali nakon izlaska iz doma niz godina nismo napravili nista sve dok nas nije zivot stisnio.

Nezaposleni smo,ja nemam nikog od obitelji,i nemam nista imanja,a on ima samo mamu koja mu placa stan i to je sve...Ja sam takoder socijalni slucaj.

E sad meni je izrecena kazna preko drzavnog odvjetnista 2.5godina a njemu 1.5godina,da li mozemo dobit uvjetnu kaznu ikako...Nismo vandali da smo krali iz gluposti negi iz neimastine.

Koji je najbolji nacin da se predstavimo sudu,ja mislim da ja nemogu ic u zatvor jer ja sam cjeli zivot bio zatvoren u domu,roditelji su me ostavili odhmah nakon mog rodenja,i ako sad odem mislim da cu napravit samoubojstvo.Imam neke papire gdje sam lezao na psihijatriji i pio sam terapiju,takoder sam invalid u desnu ruku te nemogu radit teske fizicke poslove.Nemam zdravstveno vec 5 godina i samo se patim u ziovtu.

Da li ima neki nacin da dobijemo uvjetnu kaznu,i koji je to nacin.

Ili ako cu vec dobit zatvor zbog kolicine kaznenih djela koliki bi mogao bit od min do max...

Hvala unaprijed na vasim odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da to je samo prijedlog drzavnog odvijetnistva,ja jos nisam iasao na nikakav sud.Imam raspravu za 2 mjeseca i da li je to jedina rasprava ili cu imat jos jednu kao glavnu raspravu ne znam nista o tom,a sto se tice te kazne ona je samo predlozena.

 

I da zaboravio sam napomenuti da su policiski sluzbenici priveli itekaku silu na meni jer smo uhvacen na djelu pa smo tamo nocili sve dok se nije doznalo za sveukupan broj kaznenih djela.Ja sam bio cjelu izubijan te mi je u pp bilo zaprijeceno ukoliko ne zelim suradivat da ce se izivljavat na meni.Zvao sam hitnu u pp nakon sto su me pregledali dobio sam traumatoloski list na kojem pise mala ogrebotina iza glave,ali cim sam pusten iz policije otisao sam se fotografirat i imam fotografije gdje se vide masnice po cjelom tjelu...Da li mi to moze pomoc,jer vec sam odustao od pomisli da tuzim policiju jer sam to vec jednom probao i nista se nije dogodilo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud nije vezan prijedlogom državnog odvjetništva, on će sam ocijeniti sve olakotne i otegotne okolnosti, i njihovom valorizacijom doći do adekvatne kazne, kazne kojom se najbolje postižu ciljevi specijalne i generalne prevencije.

 

Kakva će kazna doista biti, to vam ne mogu precizirati, jer nemam uvid u spis i sve okolnosti počinjenja djela. Međutim, imajući u vidu prijedlog DO, zaključujem kako ste i vi i vaš prijatelj specijalni recidivisti (znači već imate osude za imovinske delikte), a prednost prijatelja je ta, kaj je on maloljetan. Iako se maloljetnicima izuzetno rijetko izriče kazna maloljetničkog zatvora, očito ima podeblji dosje već.

 

Savjet - ako je predmet čist, ako su dokazi jaki protiv vas, svakako bi vam bilo u interesu da priznate djelo, izrazite kajanje zbog počinjenog, obrazložite ovo kaj ste ovdje napisali o razlozima činjenja djela, navedete sve druge olakotne okolnosti koje imate, zatražite pomoć suda te izrazite spremnost za sudjelovanje u bilo kojem postupku i pred bilo kojim tijelom, samo da nije zatvor, obećate da više nećete činiti kaznena djela, i - molite sud za milost.

 

Iako, na osnovu ovoga kaj ste napisali mislim da ne bude išlo, ali barem možete tražiti tzv. djelomičnu uvjetnu osudu, prema kojoj bi dio izrečene kazne izdržali, a glede ostatka bi vrijedila uvjetna osuda, recimo da sud izrekne 2.5 godine, 1 godina bi se izvršila, a glede 1.5 godine bi vrijedila uvjetna osuda.

 

Ovo s policijom bude teško prošlo, znate i sami. Uostalom, priznanje pred policijom pravno ne znači apsolutno ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I jos samo da napomenem da smo se i ja i prijatelj zalili sudu,trazili smo mogucnost uvjetne kazne te smo rekli realne cifre ukradenih stvari a ne one koje se napisane prilikom ocevida,te sam spomenio policisku neprofesionalnost.Napisali smo nas nacin zivota i kako nam je tesko.Na kraju smo dobili odgovor na zalbu da postoji mogucnost 8 godina zatvora zbog kaznenih djela,i da je vec drzavno odjvetnistvo odredilo kazne za nas a sud kako odredi odredi heh...Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pustite državno odvjetništvo, sud je taj koji će vam presuditi. Ovo sve kaj ste ovdje napisali, ponoviti na sudu, razmisliti o priznanju i ovome kaj sam napisao. I svakako uzet odvjetnika, obzirom da nemate sredstava za plaćanje odvjetnika, tražiti ga na teret proračunskih sredstava. Kako vam se predlaže bezuvjetna kazna zatvora, tom zahtjevu svakako će biti udovoljeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani imam pitanje oko privatne tužbe za djelo krađe, naime moj suprug je 2004. godine upao u glupu situaciju, dva klinca koja on pozna sa ulice su ga zamolili da im pomogne nešto prebaciti autom pošto je on tada jedan od rijetkih mlađih osoba s autom predpostavljam, on je pristao, i kad je vidio kad su se doveli na mjesto da se radi o ukradenoj robi poludija je ali je već naravno bilo kasno......da skratim priču, klinci su uhvaćeni, moj suprug je optužen za tešku krađu (jedan od njih je elegantno iz svojstva osuđenika prešao na svjedoka)-ne znam kako a moj suprug zauzeo lijepo njegovo mjesto okrivljenika....i osuđen na 2 godine uvjetno. Da je bilo pameti trebao je onda uzeti odvjetnika ali on to nije smatrao nečim strašnim i mislio je da nema potrebe jer "nije ništa ukrao" samo je vozio a nije znao ni što ni odakle, što su i potvrdila oba kradljivca i što piše u sudskim spisima....Uglavnom sad znači 8 godina poslije na vrata mu dolazi lik (ne poštar) i uručuje mu snop papira bez kuverte (tko je otvorio??) i on potpisuje jer je mislio da je ponuda za uređenje stana pošto smo tih dana okruženi majstorima i ponudama.... kad ono firma od koje je otuđeno traži sudskim putem naknadu štete solidarno od oba okrivljenika u iznosu od 12 500 kn(procijenjena šteta) + zatezne kamate (kakve zatezne od čega, kojeg datuma) kad dosad ništa nije dobio, računao je da je odslužio uvjetnu i riješena stvar....Ima raspravu za 5 dana pa me zanima što da činimo, on bi i platio nekako 6 000 kn pa da nas puste na miru da živimo dalje ali sam imala čuti od poznanice odvjetnice da ako ovaj drugi ništa ne plati da mogu mog muža tužiti za cijeli iznos? Može li se nagoditi bez kamata? I otkad teću kamate kad on NIKAD nije dobio ništa za plaćanje ičeg?? Ovo je prvi put da vidimo da je pokrenut postupak od strane oštećene firme? Molim hitan odgovor,

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija