Jump to content

naplata studentskog kredita


zubicvila

Preporučene objave

Poštovani,

prije tjedan dana sam primila poštom opomenu prije prisilne naplate za studentski kredit koji sam koristila za vrijeme studiranja ( od druge godine do druge apsolventske). Kredit sam dobila od županije. Primala sam 500kn mjesečno. Diplomirala sam 5 mjeseci nakon roka. Nakon što sam diplomirala ( 2010. godine u jesen), potvrdu o diplomiranju sam osobno dostavila u ured koji je bio nadležan za to. Gospođa koja je primila potvrdu mi je rekla da će mi poštom poslati rješenje i upute o eventualnoj otplati kredita. Nakon dva mjeseca sam našla posao u struci na pola radnog vremena u drugoj županiji. Nikakvo rješenje ni ništa nije stizalo. Tri i pol mjeseca nakon diplomiranja sam saznala da sam i trudna. Kako i dalje ništa nije stizalo, osobno sam otišla ponovno do ureda da vidim što je sa kreditom, da li ću otplaćivati ili ne. Gospođa mi je rekla da moji papiri još nisu na redu i kad ih obrade da će mi poslati rješenje ili automatski početi skidati s računa. Kako sam račun na koji mi je sjedala rata zatvorila htjela sam joj ostaviti broj novog. Gospođa je rekla da nije potrebno jer ću rješenje i sve daljnje upute dobiti na kućnu adresu. Također mi je rekla da im pošaljem i zamolbu za moguće oslobađanje otplate kredita zbog dobrog prosjeka tijekom studiranja. Uglavnom, nikad mi nije došlo nikakvo rješenje ni nikakav odgovor na zamolbu i znači, skoro tri godine nakon toga, nakon što sam ja već i zaboravila na to smatrajući stvar rješenom jer se nitko ne javlja, meni dolazi doma opomena pred ovrhu 30 000kn + 9960kn kamate kroz te tri godine. Da li oni smiju tako djelovati. Nigdje ne piše da imam pravo žalbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako se radi o kreditu koji bi trebao biti isplaćivan (vračan) u ratama

nastupila je zastara potraživanja duga (tri godine od dospjeća).

sve ovisi o ugovornim odredbama ugovora.

 

ako stigne rješenje za ovrhu

u cijelosti osporavati potraživanje i obvezno pozvati se na zastaru potraživanja.

ako imaš pismeni trag da si se obraćala županiji radi izračuna i povrata kredita priloži ga i osporavaj visinu duga po kamatama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija