Jump to content

posjeći grmlje


anton887

Preporučene objave

molim za savjet i odgovor. preko puta kuće u kojoj živim parcela je zemlje koju već više od 30 godina nitko ne obrađuje jer nije sređeno vlasništvo. Dosta od nasljednika je i u americi itd. na tom zemljištu je narasla trava gotovo dva metra, stabla, ogromno grmlje i sl. da od svega navedenog skoro nemamo ni sunca ni pogleda. Zanima me smije li se isto posjeći ili eventualno s općinom dogovoriti da dovedu u red tu zemlju, jer su nasljednici za to nezainteresirani, a nama to doista smeta. MOlim za savjet što se može poduzeti?

 

unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozivate se na odgovarajuće odredbe "Odluke o komunalnom redu" vašeg grada odnosno općine, a koju je grad odnosno općina donijela na temelju čl. 16. Zakona o komunalnom gospodarstvu. U prijavi ne morate navoditi ništa specijalno - opišite nastalu situaciju i zašto smatrate da je ona suprotna određenoj odredbi iz Odluke. Prijavu možete podnijeti pismeno, ali i usmeno neposredno samom redaru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani gman. pogledao sam odluku o kom.redu svoje općine i uglavnom se spominje javna i zelena površina. S obzirom da je predmetna čestica privatna, iako je nitko ne obrađuje niz godina i sva je zarasla kao prašuma, nigdje u toj odluci nisam naišao na nešto na što bih se eventualno pozvao. Može daljnja pomoć?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega hvala vam gman na strpljenju i odgovorima. Naglasak Odluke je uglavnom na javne zelene površine i održavanju kuća, vrtova, balkona i sl. S obzirom da je to parcela koja je sva obrasla šumom i grmljem bez ikakvog sagrađenog objekta, jedino u Odluci što mi je zapelo za oko je sljedeći članak, pa Vas ljubazno molim da mi kažete da li se isti može odnositi na ovu moju situaciju;

Vrtove, voćnjake i druge slične površine, kao i neizgrađena građevinska zemljišta vlasnici odnosno korisnici trebaju držati urednima.

Nisam siguran je li njihova sporna čestica poljoprivredno ili građevinsko zemljište, ali ono što je sigurno jest da je vrlo neuredna i prepuna svakakvih životinja, tim više je neugodno što smo međaši, samo nas ulica dijeli.

 

UNaprijed zahvalan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrtove, voćnjake i druge slične površine, kao i neizgrađena građevinska zemljišta vlasnici odnosno korisnici trebaju držati urednima. Nisam siguran je li njihova sporna čestica poljoprivredno ili građevinsko zemljište, ali ono što je sigurno jest da je vrlo neuredna i prepuna svakakvih životinja, tim više je neugodno što smo međaši, samo nas ulica dijeli.

 

Vrtovi i voćnjaci su poljoprivredna zemljišta, tako da bi to bilo to. Tim više ako se ta "neurednost" proširuje na ulicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija