radnikhr objavljeno: 9. kolovoz 2013. Dijeli objavljeno: 9. kolovoz 2013. Znam da je uvijek relativno lako odgovoriti na pitanja na koja se može dati odgovor, ali evo jedno pitanje koje bi trebalo biti izazov pravnicima ali i sudovima, barem što se tiče Stečajnog zakona. Situacija je slijedeća i molim nekoga, bilo koga ako ikako može odgovoriti na moje pitanje, u što iskreno sumnjam. Kronologija događaja ukratko : 1. nad mojom firmom otvoren je stečajni postupak 2. dolaskom stečajnog upravitelja, svi radnici dobivaju otkaz kao i ja ( ugovor na neodređeno ) 3. ja potpisujem novi ugovor na određeno sa stečajnim upraviteljem za potrebe stečajnog postupka 4. Visoki trgovački sud u međuvremenu ukida rješenje prvostupanjskog suda o otvaranju stečaja i vraća ga na ponovni postupak 5. prvostupanjski sud nakon ponovljenog postupka odbija prijedlog za pokretanje stečajnog postupka I to je ukratko to. Moje pitanje koje slijedi je : Koji je status mog ugovora koji sam imao sa poslodavcem prije otvaranja stečaja, tj. s obzirom da je na kraju prijedlog za pokretanje stečajnog postupka odbijen, da li su time automatski poništene sve radnje, a tako i otkaz ugovora koji sam imao ????? Ako netko od pravnika ili sudaca zna dati bilo kakvo objašnjenje ove vrlo zanimljive situacije koja, naravno nije predviđena u zakonu o stečaju, molio bih pomoć. Unaprijed hvala . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nim3 odgovoreno: 9. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 9. kolovoz 2013. 5. prvostupanjski sud nakon ponovljenog postupka odbija prijedlog za pokretanje stečajnog postupka Što se desilo nakon gore navedenog, da li trgovačko društvo i dalje u stečaju ili ne? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
radnikhr odgovoreno: 9. kolovoz 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 9. kolovoz 2013. Ne, trgovačko društvo nije u stečaju. Nastavilo je i dalje raditi normalno !!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nim3 odgovoreno: 9. kolovoz 2013. Dijeli odgovoreno: 9. kolovoz 2013. Zanimljivo pitanje. Odgovor na vaše pitanje bi se trebao nalaziti u sudskoj odluci kojom se odbija prijedlog za pokretanje stečajnog postupka. Stečajni postupak se otvara odlukom suda te se isto tako i završava. Po ovome što ste naveli trgovačko društvo i nije bilo u stečaju pa sam mišljenja da svi ugovori o radu na određeno koji su sklopljeni radi "otvaranja stečaja" treba poništiti i za vas je važeći prijašnji ugovor na neodređeno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
radnikhr odgovoreno: 9. kolovoz 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 9. kolovoz 2013. Zahvaljujem na Vašem odgovoru i mišljenju, no prosto je nevjerojatno da ovakva situacija uopće nije implementirana u Stečajni zakon i kako onda da mi laici iščitavamo zakone. Stvarno nevjerojatno ! U svakom slučaju hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.