Jump to content

Djed i pradjed - katastar i gruntovnica


Barbara90

Preporučene objave

Molila bih za pomoc.

Moja majka se odrekla imovine u korist svog brata u ostavinskom postupku poslije smrti svog oca, mog djeda. Ta ostavinska rasprava je provedena prije 2 godine. Medjutim, pok. djed je bio samo izvanknjizni vlasnik imovine (imao je samo posjedovni list) a pravi vlasnik je pok. pradjed (svi ZK ulosci su na pradjedu). Sad ce se pokrenuti ostavinska iza pradjeda. Moja majka se sad kaje sto se odrekla svog dijela nasljedstva. Da li se ona sad ipak moze prihvatiti svog dijela u ostavinskom postupku iza pradjeda, iako se odrekla iza djeda, da li ce je sud uopce uzeti u obzir?

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravomoćno rješenje o nasljeđivanju obvezujuće je u odnosu na nasljednike koji su sudjelovali u ostavinskom postupku, s time da za utvrđenje koja nekretnina predstavlja ostavinsku imovinu i u kojem dijelu, nije odlučno što je ista u rješenju o nasljeđivanju navedena kao izvanknjižna nekretnina, ako su nasljednici u ostavinskom postupku suglasno deklarirali istu kao nekretninu u samovlasništvu ostavitelja..

Županijski sud u Varaždinu, Gž-183/09-2, od 2. IV. 2009..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija