Jump to content

Imovina u braku


Magdalena

Preporučene objave

Suprug i ja smo nakon 6 mjeseci braka (imamo tromjesečnu bebu) kupili stan te je ugovor o kupnji napisan na njegovo ime, a i papiri od stana će biti na njegovo ime. Novac za kupnju stana smo podjednako ulozili, a dio koji nam je falio, ja sam na svoje ime digla nenamjenski kredit koji ćemo zajedno otplaćivati. Interesira me ukoliko u nekoj dalekoj budućnosti dođe do razvoda imam li ja bez ikakvih problema pravo na polovicu stana, te ukoliko ce biti problema jer je stan na njegovo ime kako se sada mogu zaštititi? Dali je u redu da napišemo izjavu tipa da on ne može bez moje suglasnosti prodati stan i da ja imam pravo na polovicu ukoliko dođe do razvoda te ju ovjerimo kod javnog bilježnika?

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imovina stečena u braku je zajednička i dijeli se pola:pola, ukoliko ste bili u vanbračnoj zajednici situacija je ista jer je vanbračna zajednica po Obiteljskom zakonu RH izjednačena, ukoliko niste bili u vanbračnoj zajednici podjela imovine trebala bi se vršiti po udjelu koji ste uložili u sticanje sadašnje zajedničke imovine......itd..itd.....sve jadan i uzaludan pokušaj miješanja civilizacije u ljudsko ponašanje......( da smo u šerijatu pričali bi koliko vaš otac deva mora vratiti mladoženji i šta s onim mladim devicima koje su se okotile u međuvremenu).......a nažalost ni tamo se nitko ne bi zapitao imamo li slobodnu, odgovornu i racionalnu volju, snosimo li posljedice po sebe, supružnika i djecu i kako nas učiniti funkcionalnom, odgovornom , zrelom , civiliziraniom osobom koja snosi odgovornost za društvene norme u kojima živi.........

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija