Jump to content

rad u dvije firme


jopsi

Preporučene objave

Poštovani,

Zaposlena sam u jednoj firmi kao čistačica na pola radnog vremena. Sada mi se nudi mogućnost rada na tržnici kod ljudi koji imaju opg. Ako me možete molim Vas uputiti s kojim bih ugovorom regulirala ovaj odnos? Naime njima treba ispomoć par dana u tjednu po nekoliko sati.Hvala Vam puno na pomoći i srdačan pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obavezno morate napomenuti da radite i u drugoj firmi, da van ne uzmu u obzir osobni odbitak pri oporezivanju plaće. Ako se to dogodi, na kraju godine morat ćete platiti razliku poreza iz svoga džepa.

 

I ne zaboravite da pri takvom radu obavezno podnosite godišnju poreznu prijavu.

 

1. Poštovani, ne može se raditi u dvije firme - tipa u jednoj 40 sati tjedno a u drugoj recimo još 5? Jel tako?

 

Zanime me interpretacije ove rečenice "Pravna osoba registrirana za poslove projektiranja i/ili stručnog nadzora građenja koja nije osnovana kao projektantsko društvo, može obavljati tu djelatnost ako ima zaposlenog ovlaštenog arhitekta ili ovlaštenog inženjera."

 

2. Može li ovl. inženjer raditi recimo 5 sati tjedno u firmi X a ostatak (35) u nekoj drugoj firmi (Y) i da li tada obje firme mogu obavljati poslove projektiranja sukladno gornjoj rečenici???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Recenica sama sebi daje odgovor a to je da npr. imate d.O.o. registriran na gore navedno a to nije projektantsko drustvo morate imati zaposlenu osobu te struke (ovlastenog arhitetka ili ovlastenog inzinjera) koji vj. treba imati kao osoba određene certifikate i dozvole za obavljanje tog posla projektanta (s obzirom na rijec - ovlastenog). Ta osoba moze biti zaposlena na pola radnog vremena kod Vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija