Jump to content

Obračunavanje kamata na kredit pokojnika


solinjar

Preporučene objave

Poštovanje,naslijedio sam dug od brata koji je iznosio 30000€ da bi se u vremenu od smrti do kraja ostavinske rasprave(2 godine)popeo na 40000€.

S obzirom da smo ja i drugi naslijednik bili u banci i izvjestili ih o smrti te predali smrtovnicu a nismo mogli dobit nikakve informacije o kreditu bez završene ostavinske pa me zanima;da li je banka imala pravo naplačivati kamate?Također pokojni brat je imao i policu osiguranja koja prema banci pokriva 3000€ i vinkulirana je u korist banke.Nisu se naplatili niti od nje niti od stambene štednje koju je imao također u iznosu od 3000€ iako smo mi to tada zahtjevali.Pomoć!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,ostavio je imovinu,suvlasnik je nekih maslinika,obiteljske kuće gdje smo živjeli skupa(nije bio oženjen) i imovina sigurno prelazi vrijednost kredita no to nije pitanje,zanima me da li je banka imala pravo zaračunavati kamate nakon smrti dok još nije bilo jasno ko će taj kredit vraćati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija