Jump to content

zakašnjenje sa prigovorom


TONI974

Preporučene objave

ima li kakve šanse da sud uvaži prigovor sa zakašnjenjem od 4 dana?ako nema ima li kakva druga šansa za molbu ili prigovor?nedavno mi je izdan prekršajni nalog 0,82 promila,sve ostalo uredno,lagana vožnja,nikakvi problemi sa policijom,oproštajna večer mog kuma koji ide na brod pa se eto popila koja,to je bio put prema kući.Nisam odmah ni pročitao niti su mi policajci rekli a ni u snu nisam mogao sanjati da se za to uzima vozačka na 6 mjeseci.S obzirom da radim u drugom mjestu pa mi auto treba za put do posla, pa opet na poslu mi treba vozačka za vožnju jer radim po terenu ,13 godina nemam nikakvi prekršaj,ima li tko prijedlog što učiniti?Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedina šansa - čl. 124.-126. Prekršajnog zakona - povrat u prijašnje stanje. Riječ je o vrsti, ajmo reć "kvazi-izvanrednog" pravnog lijeka, koji se podnosi sudu kojem ste trebali podnijeti prigovor, i što je vrlo važno - zajedno sa samim prigovorom.

 

Ali - postoji "kvaka", morate imati opravdan razlog zbog kojeg ste propustili u roku podnijeti prigovor, i naravno morate precizirati i dokazati taj razlog, što sve morate obrazložiti u samom zahtjevu za povrat u priješnje stanje. Rok u kojem trebate podnijeti taj zahtjev jeste dvostruki - subjektivni (osam dana od dana prestanka uzroka koji je rezultirao propuštanjem podnošenja prigovora) i objektivni (mjesec dana od dana propuštanja - posljednjeg dana roka).

 

Da li imate opravdan razlog (ili ga možete naći), to sami znate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija