Jump to content

kaznena prijava protiv centra za socijalnu skrb


baxdimitrus

Preporučene objave

... zbog diskriminacije ...

 

Mislite na povredu ravnopravnosti iz čl. 125. Kaznenog zakona? Niste precizirali točno o čemu se radi, ali smatram kako navedeno djelo ne bi došlo u obzir u vašem slučaju (moja pretpostavka je da vi niste zadovoljni Centrovim favoriziranjem majke u postupku u kojem se na neki način odlučuje o djetetovim pravima).

 

Što se tiče djela zlouporabe položaja i ovlasti, ono je moguće, ali kako niste precizirali o čemu je riječ, ovo shvatite samo kao teoretsku mogućnost (jer moguća su i druga djela, koja bi imala prednost u odnosu na zlouporabu).

 

Inače, pravo je (i dužnost) svakog građanina RH, da prijavi svako kazneno djelo za koje se progoni po službenoj dužnosti. Tako da vi možete podnijeti kaznenu prijavu, doduše protiv imenom i prezimenom odgovorne osobe u CSS-u, i precizirati za koje kazneno djelo. Ako ne znate o kojem bi se djelu radilo, onda do u detalje opisati, po vama, inkriminirane radnje prijavljene osobe, a onda će DORH procijeniti o kojem je djelu točno riječ i kako će dalje postupati - odbaciti prijavu ili ići u postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa opčenito nisu reagirali na ono što se na njih odnosi, a to je povreda Članka 108, članka 295. Obiteljskog zakona, kršenje etičkog kodeksa socijalnih radnika Hrvatske, posebice članak 4. i članak 11. , krše zakone: Zakon o pravu na pristup informacijama i Zakon o socijalnoj skrbi, članak 19., stavak 1. i 2., nadalje kršenje Zakona o psihološkoj djelatnosti, sukladno odredbama članka 25., krše temeljna prava prema Konvenciji o pravima djeteta, uz ovo sve navedeno, još je i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova potvrdila da ima neravnopravnosti. .... pogodili ste o čemu se radi :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete probati, ali nemojte se pouzdati u ovo mišljenje pravobraniteljice. Njezino mišljenje u kaznenom postupku ne znači baš ništa glede postojanja kaznenog djela. A djelo koje namjeravate prijaviti je vrlo teško dokazivo (pogotovo u ovakvom slučaju), zbog toga jer je potrebno dokazati namjeru djelatnika, dakle da je sve to radio, ne kao posljedica lošeg znanja ili neznanja, nego baš s namjerom da vama našteti (jer neku korist da bi ostvario tim djelom ili je pribavio nekom drugom, ja jednostavno ne vidim).

 

Ako je uopće riječ o tom djelu, jer postoje još neka djela koja mogu doći u obzir.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
Potrebno je dokazati namjeru djelatnika, dakle da je sve to radio, ne kao posljedica lošeg znanja ili neznanja, nego baš s namjerom da vama našteti (jer neku korist da bi ostvario tim djelom ili je pribavio nekom drugom, ja jednostavno ne vidim).
Baš "čudno", G-man, što ste iz prve uspjeli pogoditi o čemu se radi.

 

Cijela država bruji o tome da se majke nezakonito i neetički favoriziraju, a čim se neki građanin favorizira u odnosu na drugog, krši se Ustav, barem tako zaključuje moja laička logika. A ovdje se krši posebice Obiteljski zakon u kojem odmah na početku piše da su roditelji ravnopravni. Doduše, majka zajedničkog djeteta mi je puno puta "pojasnila" i riječima, a pogotovo (ne)djelima kako "ona ima više prava od mene u odnosu na dijete", a čini se da ju za sada implicitno, u tome podržavaju u institucijama što joj otvara širom vrata za daljnje i još intenzivnije nasrtaje, psihička zlostavljanja i samovolje.

 

Koju korist može imati netko iz CZSS-a?

 

Može npr. biti psihički poremećena osoba (Možda se varam, ali meni nije poznato da su djelatnici/e CZSS-prije zapošljavanja na tako odgovorna radna mjesta podvrgnuti psihološkim testovima i anamnezi njihove obiteljske i ine povijesti.) koja se voli iživljavati i osvećivati na nekome zbog svojih osobnih frustracija iz prošlosti ili sadašnjosti.

 

Također netko može ostvarivati interes prijatelja/prijateljice tj. "veze", a sve na štetu djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija