Jump to content

Njuškalo prevara-Servis za mobitele.


Taliban4life

Preporučene objave

Naime, na njuškalu sam našao oglas za servis za mobitele, Trebalo je obaviti pregled. Pošto nisam iz Zagreba, a nisam u stanju organizirati prijevoz, dogovorim se sa čovijekom da se nađemo na Gl. Kolodvoru. Uzme on mobitel i zove on nakon 3 dana da treba promjenit matičnu ploču, Ja mu kažem da ćemo se nadjemo ponovo na kolodvoru da uzmem mobitel i naknadno odlučim što ću napraviti pošto je cijena toga 1500,00 kn.

I sve je prošlo super, vrati mi mobitel, kad ono za 3 dana mi pošalje SMS da mi može promjeniti matičnu za 100kn, I ja ga pitam zašto je takva cijena, I kaže da je to zato što ne radi GPS/Internet, I kažem da mi to ionako nije bitno jel sam na wifi-ju 99% vremena, I dogovorimo se mi, Predam ja njemu mobitel i pitam koliko će to dugo trajati, I rekao je tjedan dana +/- 2 dana, I nakon tjedan dana odgovora nema, Zovem ja njega i kaže da je došlo do komplikacija da će me nazvati za tjedan dana, Nisam napravio ništa i od onda uporno kupuje vrijeme i sad tome već ima 3 mjeseca i odlučili smo tome stati na kraj, Idemo na policiju.

 

 

Sada detalji prije dogovora,(Prije nego sam se prvi put našao s njim)

Jedini dokazi da je on preuzeo mobitel su e-mail poruke(40-ak poruka) i par SMS-ova(manje od 10), U tim e-mailovima je i njegovo predstavljanje, Rekao je da ga mogu pronaći na internetu pod tim i tim imenom i naravno dao sam si truda i uvjerio se da je to što je rekao istina i uživo sam ga vidio i to se slaže. U međuvremenu je on prosljedio uređaj svojem prijatelju koji se predstavio kao osoba koja radi u Sophos Labu(Što se ispostavilo lažnim).

 

Vrijednost mobitela je 5 595 kn u Tele 2 centru za nov, a moj je plaćen 2400kn.Što i nije baš mali iznos.

Puno hvala,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije poduzimanja radnji koje vode u kazneni postupak, poštom preporučeno s povratnicom poslati dotičnome dopis u kojem tražite u roku od 15 dana da vam, ili popravi mobilni uređaj ili vrati isti nepopravljen, uz jasno istaknuto upozorenje kako ćete u protivnom biti primorani poduzeti sve pravne radnje koje vam zakon omogućuje, u svrhu ostvarivanja svojih prava, što uključuje i podnošenje kaznene prijave protiv dotičnog.

 

Ukoliko i po proteku 15-dnevnog roka, ne dobijete mobitel, podnijeti kaznenu prijavu, ali po mom mišljenju u ovom bi se slučaju radilo o kaznenom djelu utaje iz čl. 232. st. 1. Kaznenog zakona, budući ste vi njemu povjerili taj mobitel, a on ga je protupravno prisvojio. Riječ je o kaznenom djelu koje se progoni po službenoj dužnosti, obzirom je vrijednost mobitela iznad 2.000,00 kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija