Jump to content

Komunalni doprinos


anonimno

Preporučene objave

Ako sam dobro shvatila, na obračun komunalnog doprinosa podnijeli ste žalbu. A žalba se podnosi pismeno, i morala je biti urudžbirana u JLS. Najbolje bi bilo da odete u JLS i da se s pročelnikom Jedinstvenog upravnog, odnosno komunalnog (ili načelnikom općine ako je JLS) mala pokušate dogovoriti. Osim toga, na žalbu ste trebali dobiti odgovor od Županijskog tijela za poslove uprave, jer su oni nadležni za rješavanje po žalbama na rješenja JLS.

Kome ste podnijeli žalbu?

Dajte malo više informacija, pa ćemo pokušati pomoći. Imate li dokaz da ste podnijeli žalbu (potvrda o preporučenoj pošiljci nešto sl.)?

Ako nemate, sjećate li se možda datuma?

Budite konkretniji. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenje je bilo početkom 4.mj.1998. (mislim 6.4.) i imali smo zakonski rok od 15 dana za žalbu. Žalili smo se po uputstvu tj. odjelu općine koji nam je obračunao doprinos. Na žalbu smo i platili 50 kn pristojbe te je poslali preporučeno s povratnicom 16.04.1998. Od tada smo dobili samo njihova "rješenja " o ovrsi :-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebali ste dobiti odgovor na rješenje. Nemojte zamjerit, što sad ne stignem napisat odgovor. Javit ću se većeras kasno ili sutra.

Ne brinite!

Samo molim recite, radi li se o manjoj općini/gradu koji imaju možda 2,3 službenika (katice za sve) ili o većoj JLS u kojem postoje baš odjeli za upravnu, komunalnu i druge djelatnosti. Tek da vidimo tko je radio po rješenju, jer u manjim općinama obično službenici sa SSS rade sve poslove pa u poslu bude svašta!

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Općina koliko sam svatila manja. Sigurno nema pravnika... Da sam na Vašem mjestu, otišla bih u Općinu (načelniku ili pročelniku jedinstvenig upravog odjela) i pojasnila im da nisu obavili svoju zakonsku (btw. i ustavnu) dužnost - nisu odgovorili na vašu žalbu. Usput bi im trebalo pojasnit da imate dokaz o žalbi i ako ste sigurni u svoju računicu komunalnog doprinosa (metri kubni korisnog prostora puta komunalni doprinos prema odluci o komunalnom doprinosu) odite u upravni odjel i recite da ćete se obratiti Županijskom uredu. Oni su naime nadležni za rješavanje u drugom stupnju.

Porazgovarajte, napišite što će Vam reći i onda ćemo dalje.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...

Lijepi pozdrav,

evo danas je majka dobila na ime pok. oca Rješenje o ovrsi na pravomoćno rješnje o komunalnom doprinosu od 14.11.2005. Ukratko, 2005. godine je podnešen zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole, dozvola je poništena od strane Ministarstva. Nakon toga se podnosi novi zahtjev za lok i građ. dozvolu, bez ikakvih odgovora do dana današnjeg.

Da li znači da temeljem Rješenja o kom doprinosu mi definitvno dobivamo građ dozvolu?

Koji je rok zastare za komunalni doprinos jer nigdje ne nalazim odgovor na to pitanje?

 

Unaprijed se zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija