Jump to content

tele 2 ugovor, jako hitno


plumica

Preporučene objave

Poštovani lijepo molim za pomoć. Jučer je suprug dobio astronomski račun od Tele 2

stavke- nekakva tarifa cca 2 tisuće i nešto, pa dug po prijašnjim rač. pa naknada za prijevremeni raski nekih 4 i nešto...

Dakle poanta je da, barem se tako kune, moj suprug nikad nije sklopio ugovor s njima. Nema doma ugovora, obavijesti o sklapnju , nijednog računa, opomene... ništa. POslali smo jučer hitno mail s prigovorom i tražili da nam daju na uvid ugovor, da se vidi kada je sklopljen gdje, potpis, a mislim da bi u prilogu morali imati i kopiju njegove osobne. Dio njihovog odgovora ću iskopirat sa maila da bude lakše:

"Također Vas obavještavamo kako smo u mogućnosti dostaviti Vam kopiju Vašeg pretplatničkog ugovora ukoliko nam dostavite obostrani preslik Vaše osobne iskaznice. Traženi preslik ste u mogućnosti proslijediti putem maila na adresu...."

i dalje

" Vaše dugovanje je potrebno podmiriti u što kraćem roku kako ne bi došlo do daljnjeg postupanja po planu naplate od strane Tele2.

 

Ukoliko smatrate da je došlo do zloupotrebe Vaše osobne iskaznice, potrebno je isto prijaviti nadležnoj policijskoj upravi te nam, ukoliko nadležna tijela pravomoćno utvrde da je došlo do počinjenja kaznenog djela, dostaviti pravomoćno rješenje/odluku nadležnog tijela o počinjenom kaznenom djelu. Po zaprimanju potrebne dokumentacije Tele2 će poduzeti sve potrebne radnje koje mu stoje na raspolaganju."

Sutra će suprug otići na PU i podnijeti prijavu za zloporabu o.i., ali po ovom njihovom pisanju, oni nama ne žele dati na uvid ugovor s potpisom, ako ne pošaljemo kopiju osobne, za koju kasnije mogu reći da je to kopija osobne koju su imali u arhivi uz ugovor. Znači oni ne moraju ništa dokazati, mi moramo platiti ili će nas ovršiti????

Kaj znači nadležna tijela pravomoćno utvrde??? Znači čekamo neki sud ,a do onda nam ovi ovrše lovu, ni luk jeli ni mirisali? Da li oni to tako mogu, tj kaj nam je za činiti???

Ja baš i ne bi slala kopiju osobne njima prije nego kaj je oni pokažu nama, ili policiji. Jer bi oni to trebali imati uz ugovor. MolimVas hitno hitno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako bilo šta trebaš od operatera traži pismeno (preporučeno i sa povratnicom, što čuvaš uz kopiju pismena).

samo pismeni zahtjev je valjan dokaz za sud .

upiti telefonom i e-mailom nisu bitni za sud . nemogu se koristiti kao dokaz.

pročitaj Zakon o zaštiti potrošača i na njega se pozivaj (uz Zakon o obveznim odnosima).

pismeno traži kopiju ugovora (ne slati kopiju osobne zbog zlouporabe).

u pismenu navedite da niste potpisali nikakav ugovor sa tele2.

policija vam nećepuno pomoći. nema dokaza za počinjenje kaznenog djela.

kad bi dobili kopiju ugovora, na kojoj je tuđi potpis, tada bi policija imala razlog pokrenuti istragu.

 

Raskid ugovora u slučaju da obavijest o pravu na raskid nije izdana

Članak 34.

Ako potrošač nije primio pisanu obavijest iz članka 32. ovoga Zakona, njegovo pravo na raskid ugovora iz članka 33. ovoga Zakona nije vremenski ograničeno.

 

ali vi niste potpisali ugovor pa nemate interes ni tražiti raskid ugovora.

 

operatera pismeno (preporučeno sa povratnicom )obavjestite da u sudskom postupku traži namirenje duga.

 

ako dobijete rješenje za ovrhu od javnog bilježnika

obvezni izjaviti prigovor (javnom bilješniku,po uputi o pravnom lijeku). u cijelosti osporavati potraživanje ovrhovoditelja s obrazloženjem da niste sklopili ugovor sa ovrhovoditeljem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još jedno hitno pitanje. Danas je suprug kontaktirao policijsku postaju, da se raspita o proceduri, kak da prijavi zloporabu osobne iskaznice, pa mu je policajac na telefon savjetovao da prijavi nestanak osobne, da će to biti najbrži put. Sad me samo zanima kakve bi to pravne posljedice moglo imati ako slučajno dođe do sudskog spora između njega i teleoperatera. Tj dal će imati kakve loše posljedice ako prijavi nestanak osobne s današnjim danom, a ugovor je s njima navodno sklopljen u 5. mj. Ili je bolje ići na neku drugu varijantu. Možda mu je čovjek u policiji dao savjet kaj napraviti jet je to njima tak lakše, a sebi onda napravi nekaj loše. Molim hitno je ako netko može odgovoriti.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

loš savjet .

gubitak osobne trebao je prijavit odmah, u roku dan-dva nakon gubitka.

izlažete se trošku, objava gubitka u Narodnim novinama, izrada nove osobne iskaznice

i druge moguće posljedice. staru iskaznicu nije smio koristiti niti je smije koristiti ubuduće.

 

pismeno (preporučeno i sa povratniocom ) od operatera tražite ugovor na uvid.

uputite operatera dau sudskom postupku traži namirenje navodnog duga.

čekajte rješenje za ovrhu pa šaljite prigovor (obvezno, u zakonskom roku po uputi o pravnom lijeku).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto jednostavno ne odete osobno do tele2 glavne poslovnice i tamo zatražite kopiju ugovora koju ste navodno potpisali. Osobnu ćete im samo pokazati i neće je imati prilike kopirati. Nakon što vidite ugovor, potpis i kopiju osobne, biti će vam jasno da li je netko zloupotrijebio osobnu iskaznicu ili je greška u tele2.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zato jer im je glavna poslovnica tj središte u Osijeku, a mi smo iz okolice Zagreba. Pa nije baš i tako ednostavno.

 

Odite u najbližu tele2 poslovnicu, predstavite se, pokažite osobnu i zatražite kopiju ugovora. Na njima je onda kontaktirati Osijek i zatražiti kopiju ugovora. Ukoliko pohranjuju podatke u digitalnom obliku moguće je da će vam odmah isprintati traženi ugovor, mada je ovo malo vjerojatno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

evo novosti. suprug je bio na policiji, kod inspektora, sve mu ispričao pokazao kopije računa dopisa... Rekao je da će on službeno tražiti kopiju ugovora od njih. Danas je došla opomena pred ovrhu od Tele2, pa je suprug otišao do inspektora, i iz razgovora shvatio da je on dobio kopiju ugovora, međutim suprug to nije vidio. Savjet inspektora je da se opet ode do njih. pokušaćemo u lokalnoj poslovnici u kojoj je navodno sklopljen ugovor i tražiti ugovor na uvid i kopiju. Rekao je da napomenemo da nam treba jer ćemo pokrenuti grafološko vještaćenje i nek malo spomenemo medije. Inače smo po primitku onog računa napisali prigovor i poslali s povratnicom. Moja pitanja su: Da li se ikako možemo tj suprug zaštititi od ovrhe ( za 1/3 već ima kredit pa ak sjednu ....) U opomeni su zaprijetili i dodatnim troškovima za pokretanje ovrhe.

Da li bi suprug trebao tražiti od inspektora nekakve potvrde da je nešto pokrenuto. Naime on se samo s njim razgovarao u njegovoj kancelariji, nije potpisivao nikakve službene zahtjeve za pokretanje nečega..

I da li imate još kakav pravni savjet što učiniti u ovoj situaciji.

Da li bi trebalo nešto pokušati poduzeti preko Hakoma?

Ah da u međuvremenu je došlo isto takvo terećenje od Vipa, pa sad još i to očekujemo da krenu u napad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne komuniciraj sa operaterom ili njihovim odvjetnikom da nebi slučajno, nehotice, priznali dug. ako priznate dug dužni ste ga i vratiti. neim slati kopije dokumenata koje traže.

 

čekaj rješenje za ovrhu. protiv rješenjau zakonskom roku uputi prigovor ( po uputi o pravnom lijeku) . osporavaj dug u cijelosti uz tvrdnju da niste potpisalu ugovor.

tražite ugovor i predložite vještačenje potpisa.

pročitaj Zakon o zašiti potrošača.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Imam još par pitanja , ali evo još novih činjenica. Dakle još je u međuvremenu stigla opomena i od T-coma.Izgleda da je ono kaj se dogodilo bilo ovako. Supruj je prije par mjeseci, nakon što se vratio kući primjetio da mu nedostaje novčanik. Novčanik je našao u kafiću u kojem je bio na kavi. Između toga kad se vratio doma i dok je skužio da mu nema novčanika prošlo je par sati, kaj je očito nekom bilo dovoljno da fino pougovara sve te ugovore i vrati novčanik neprimjetno natrag, misliš niš ne fali nema beda. Da li ta činjenica može išta promijeniti na stvari? Da li bi trebali pokrenut kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja? Da li mi to možemo ili to ide samo službeno. Ako možemo kak se to radi tj gdje, kome, na koji način? Da li bi trebali angažirati grafologa? Jel možda znate kolko to košta, cca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

na kraju se nakupilo troje teleoperatera. Sklopljeni su ugovori u Tele2, T-comu i Vipu. Lijepo molim ako ima onih koji su doživjeli istu stvar, ili ako znate nekoga kome se to dogodilo, znači sklopljen ugovor s teleoperaterima s ukradenom osobnom, da mi se jave, može na pm, kako bi se probali udružiti i podići malo halabuku oko takvog načina rada. Tu mislim na mogućnost sklapanja ugovora s teleoperaterima s ukradenom osobnom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija