Jump to content

Pravo na otpremninu


Mylor

Preporučene objave

Radio sam u privatnoj tvrtki 2 godine i 6 mjeseci, a danas mi je kolega sa posla "šapnuo" da je šef njemu rekao da misli vrlo skoro zatvoriti firmu (pretpostavljam radi svojih godina). Radni odnos je bio na određeno po 6 mjeseci. Zadnja 2 ugovora nisam ni potpisivao, šef je rekao da nije potrebno potpisivati svakih 6 mjeseci, ukoliko ne raskinemo ugovor on je važeći dokle sam tamo zaposlen. Sad kad je izgledno da se firma gasi, zanima me imam li pravo na nekakvu otpremninu? Prvi put sam u ovoj situaciji pa pitam. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imate ugovor na određeno, a poslodavac je pametan, čekat će da Vam ugovor istekne i onda nemate pravo na otpremninu.

 

Čekajte, sad vidim da ste "radili" tamo, znači više ne radite?

 

Kako i kada Vam je prestao radni odnos?

 

Ako je istekom ugovora - ništa od otpremnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Krivi sam se izrazio, rekao sam radio jer mi je radni odnos pred neminovnim krajem :) ako sam dobro razumio kolegu, imamo još 30-45 dana i onda je gotovo, zatvara se tvrtka. Moje radno mjesto je takvo da sam siguran da ću biti tu do zatvaranja. Šta se tiče ugovora, kao šta sam gore napisao, na određeno, i zadnjih 2-3 semestra nisam potpisivao jer je šef rekao da ako ne prekinemo ugovor da on i dalje vrijedi. Plaća je bila uvijek redovna i na račun, nikad na ruke. Ovo mi je prvi posao i sad će prvi otkaz pa eto, moram pitat šta i kako :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija