Jump to content

Prodaja nekretnine u procesu legalizacije


gogo n.

Preporučene objave

Pozdrav

Naime,o čemu se radi,u 5 mj.ove godine podnijeli smo zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju tj.legalizaciju nedovršene kuće na moru.U međuvremenu odlučili smo prodati navedenu nekretninu,ali problem je što od dokumentacije posjedujemo samo kupoprodajni ugovor iz 1980 god. sklopljen kod odvjetnika.Zanima me mogućnost prodaje takve kuće,s obzirom na dokumentaciju koju imamo i proces legalizacije koji je u tijeku.

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postupkom legalizacije ništa se ne usklađuje...samo se ozakonjuje nezakonita gradnja

 

a što se tiče sređivanja stanja u gruntovnici, nemoguće je na temelju ovih podataka reči o čemu je riječ. Naime, ne znam da li je taj ugovor sastavljen i ovjeren u skladu sa zakonom, ne znam da li je prodavatelj vlasnik nekretnine i ne znam da li ste vi sposobni za stjecanje vlasništva. Itd...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav,

kažete da postupak legalizacije nije zapreka za prijenos vlasništva. Kupila bih stan u koji u vlasničkom ima jednu kvadraturu, predan je zahtjev za legalizaciju lođe koja je prerađena u sobu. S tim dobivam dodatnih 15ak kvadrata (koji neće biti pri kupnji upisani). Nadam se da se naknadno na osnovu rješenja o legalizaciji može upisati dodatni stambeni prostor.?

Da li ja, kao novi vlasnik stana, trebam plaćati sve preostale troškove nakon dobivenog rješenja o legalizaciji i može li se to unaprijed ugovorno dogovoriti o preuzimanju troškova?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija