Jump to content

Krvio optuzeni.Kazneno djelo


insenity

Preporučene objave

Pozdrav... radim u osiguranju u hotelskom naselju.. ovog ljeta naisao sam na neugodno iskustvo, naime pozvan sam u policijsku postaju na prepoznavanje...u sobi za prepoznavanje nepoznati mladic je rekao da sam ga ja trisni3 x!!!! :S. na sto sam ja policji rekao da ja to nisam ucinia jer taj dan nisam radia u hotelskom naselju. prema prici od policije mladic je zadobia lasku tjelesnu ozljedu odnosno hematon ispod lijevog oka,da stvar bude gora taj mladic ima samo 16 godina.rijec je o maloljetniku,zbog cega mi ide kaznena prijava. Danas sam dobia poziv na sud...Zanima me oja ja prava imam s obzirom da to ja nisam bia i prvi put tog mladica vidim i sto ako ne mogu dokazart da sam ja to bia( pitam iz iskustva jer sam dosta puta vidia da sudac optuzuje krivoga bez dokaza) Nikad do sad nisam ima kaznenu prijavu imam jednu prekrsajnu. sto mi prijeti uvjetna od kolko do kolko ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...na sto sam ja policji rekao da ja to nisam ucinia jer taj dan nisam radia u hotelskom naselju.

sto mi prijeti uvjetna od kolko do kolko ?

Postoje i svjedoci da taj dan nije bilo rada niti borvaka u naselju?Imaš ih pravo predložit sudu kao i suočenje s mladićem.

Ako nisi to počinio ne prijeti ti ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kazneno dijelo iz čl. 117.st2. KZ .

 

E, ovo mi je bilo bitno - zbog pitanja ovlaštenog tužitelja.

 

Svakako predložite ispitivanje svjedoka da potvrde vašu priču. Ali, problem je u tome što su vam svjedoci pristrani - majka i djevojka - pa naravno da će svjedočiti u vašu korist. Nema veze - svejedno ih predložite. Ako imate još nekog - objektivnog, da posvjedoči da ste u vrijeme počinjenja kaznenog djela bili na drugom mjestu, ili imate možda neki račun - iz kina, kafića ili restorana ili sl. baš iz vremena koje je navedeno u optužnici kao vrijeme počinjenja djela.

 

Najgore po vas je što vas je dečko prepoznao. Ali treba vidjeti na koji način je provedeno prepoznavanje. Vezano uz to, ako slučajno sa vama radi netko sličan vama (a dečki u osiguranju su obično "malo" jači, a često imaju i slične "frizure" - bez da se uvrijedite), možete ukazati na tu činjenicu, pa po potrebi i njega (njih) predložiti za svjedoke. Isto tako, ukoliko poslodavac vodi neku evidenciju smjena (a morao bi), onda i tražiti da se izvrši uvid u istu, iz čega će se vidjeti da tog dana niste radili. Pa neka netko i posvjedoči (izuzev majke i djevojke), da vas tog dana doista nije bilo tamo - recimo dečki s kojima radite, a taj su dan bili na smjeni. Ili drugi djelatnici hotelskog naselja. Možete tražiti i suočenje, ali pitanje je hoće li sudac to dozvoliti.

 

Inače, kazna koja vam prijeti je do tri godine zatvora. U najgorem scenariju (ako ste dosada neosuđivani), to će se riješiti sa uvjetnom osudom ili radom za opće dobro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

policija je uzela raspored na kojem pise da sam tog dana radia noćnu smjenu. drzali su raspored ispred mene al svjedno su pokusavali natjerat me da kazem da sam radia...nemam ama bas nikakv dokaz pravi osim te dvi osobe da nisam radia taj dan,osim kolega da sam radia noc taj dan... medutim mislim da majka cura i kolege nisu dovoljan dokaz,naravno da ce kolege rec bilo kakvu izjavu za mene... da li da uzmem odvjetnika ? sta je najgora stvar od maldica baka zivi u zgradi di i ja...strasno nesto. hvala vam na pomoci javim se ako budem tribao jos pomoci u vezi ove situacije neugodne :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...policija je uzela raspored na kojem pise da sam tog dana radia noćnu smjenu. drzali su raspored ispred mene al svjedno su pokusavali natjerat me da kazem da sam radia...

 

Nažalost, klasičan modus operandi naših "plavaca".

 

...da li da uzmem odvjetnika ?

 

Neće škoditi.

 

I svakako se javite, ako bude bilo potrebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

medutim mislim da majka cura i kolege nisu dovoljan dokaz,naravno da ce kolege rec bilo kakvu izjavu za mene...
Osim rasporeda rada postoji li još nešto (tipa bilježnica) gdje se na poslu bilježi (uz potpis ili ime) vrijeme obilaska,zadužene/razdužene stvari,zapažanja ili bilo koja druga evidencija makar i interna?
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija