Jump to content

Skrbništvo djeteta


Rodamama

Preporučene objave

Poštovani

moj nevjenčani suprug živi u Zagrebu i tamo radi za stalno,naime ja radim u Splitu te je naše dijete kod mojih roditelja već zadnjih 5godina,ja imam ugovor o stanu,posao,nemam kriminalni dosje...naime otac mog djeteta želi skrbništvo nad djetetom te ga želi odvesti kod sebe u zagreb i traži trajno skrbništvo,s obzirom da je on dugogodisnji alkoholičar,bojim se da dijete više neču vidjeti.

Naš sin sad treba poći u vrtić i najbolje bi bilo kad bi ostao kod mojih roditelja na koje je navikao,dok ja ne sredim svoju situaciju da dobijem posao za stalno što se mora dogoditi svakog trena.

Molim savjet što učiniti u ovom slučaju,te dali ja mogu uzeti skrbništvo nad djetetom a da ga moji uzmu dok radim te dali postoji mogućnost privremenog skrbništva?lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poprilicno te konfuzno napisali objavu i pitanje. Dakle, Vase dijete zivi s Vasim roditeljima a Vi sa njegovim ocem imate zajednicko skrbnistvo. Kome je dijete povjereno na odgoj i cuvanje? Tko od vas dvoje placa alimentaciju? Tko je odredio (sud?) da dijete zivi s bakom i djedom?

 

Pojam "uzeti skrbnistvo nad djetetom ne postoji". Sud a prije njega ni czss nece dijete "tjerati" iz njegovog doma i mjesta gdje je njemu dobro i ima sve potrebno za odrastanje. Isto tako, ne mozete ocekivati da se dijete dodijeli Vama na cuvanje i odgoj a da ga Vi ostavite na "privremenom cuvanju" kod svojih roditelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija