Jump to content

Trinaestogodišnji dječak živi sam. Što učiniti?


janko35

Preporučene objave

Moje trinaestogodišnje dijete je u ponedjeljak iz škole došlo vidno potreseno čudnom pričom.

Naime s njim razred polazi dječak, neuredan, zapušten, poderan. Ponekad vrlo šutljiv, ponekad grub i nasilan. U ponedjeljak ga nije bilo u školi te razrednica koristi tu priliku da porazgovaraju kao razred o njemu i njegovim problemima. Iznosi im činjenice koje su i meni samom nevjerojatne. Dječak je po priči razrednice izoliran od obitelji. Majke, očuha i dvoje braće po majci. Živi u drvenoj dvorišnoj šupi sa zemljanim podom sam, sam brine o sebi, o pranju odjeće, kuhanju, sam se snalazi za grijanje. Vikendima posjećuje bliskog rođaka koji mu znajući kakva je situacija daje nešto novca „da preživi“ kroz tjedan. Tamo se jednom tjedno okupa i dobro najede. Kada sam pitao zbog čega je situacija takva, moje dijete je odgovorilo da ga očuh ne podnosi a mama ne smije ništa učiniti zbog očuha.

Moje pitanje je mora li razrednica obavijestiti CZSS pa oni utvrđuju stvarno stanje ili mogu to učiniti ja? Ne znam kako je razrednica došla do tih informacija, ali sve to skupa mi je malo nevjerojatno i htio bih nešto učiniti za tog dječaka a da mu ne naškodim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo danas su informacije kod razrednice pa idem porazgovarati o tom slučaju jer me i kao građana i kao oca takva situacija jako brine. Cijelo vrijeme razmišljam o tom dječaku. U dilemi sam da li mu pomažem tim što cijelu situaciju prijavim centru ili mu možda odmažem a opet nisam kompetentan da razgovaram s bilo kim od njegove "obitelji".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se pokažu kao vjerodostojne informacije o uvjetima u kojima dijete živi za dijete će biti puno lošija varijanta da o tome nikoga ne obavijestite i da se u sve ne uključe nadležne institucije.

Vaš opis: "Ponekad vrlo šutljiv, ponekad grub i nasilan.", ponašanja tog dječaka pokazuje da problem postoji. Zato je bolje na vrijeme reagirati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija