Jump to content

Privatna tužba za nanošenje ozljeda


FilipS

Preporučene objave

Dobar dan.

 

U noćnom izlasku od prije nekoliko dana sam zadobio ozljedu na čelu koju mi je napravio poznati napadač tako da mi je razbio čašu na glavi. Razloga za napad nije bilo, nikakve svađe ili provociranja s moje strane. Odmah nakon napada sam otišao na hitnu gdje su mi zašili ranu pa imam njihovu dokumentaciju o napadu. Mene konkretno zanima kako se takva ozljeda karakterizira, kao lakša, teška ili nešto treće. I dali ja imam osnovu za privatnu tužbu u kojoj bi tražio odštetu za nanesene ozljede? Za tu osobu koja me napala sam prilično siguran da je već bila kažnjavana, dok ja nisam nikad bio kažnjavan. Ako ću ga ići privatno tužiti s odvjetnikom kolike su mi šanse da dobijem tužbu? Imam nekoliko svjedoka koji mogu potvrditi moju priču.

 

Molim vas za pomoć, hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mene konkretno zanima kako se takva ozljeda karakterizira, kao lakša, teška ili nešto treće?

 

Laka tjelesna ozljeda.

 

I dali ja imam osnovu za privatnu tužbu u kojoj bi tražio odštetu za nanesene ozljede?

 

Apsolutno da. Možete podnijeti privatnu tužbu, jer za kazneno djelo lake tjelesne ozljede, ovlašteni tužitelj je oštećenik. Osim u situaciji kada je počinitelj maloljetnik - za njega ovlašteni je tužitelj državni odvjetnik, i u tom slučaju trebate podnijeti kaznenu prijavu. Nakon završetka kaznenog postupka, podnesete zahtjev za naknadu štete, koji će biti ekspresno riješen, naravno ukoliko kazneni postupak završi osuđujućom presudom.

 

Ako ću ga ići privatno tužiti s odvjetnikom kolike su mi šanse da dobijem tužbu? Imam nekoliko svjedoka koji mogu potvrditi moju priču.

 

Sa svjedocima i dokumentacijom - problema ne bi smjelo biti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaka medalja ima dvije strane. Morate biti sigurni u svjedoke i to što tvrdite, a može i ovaj drugi reći da ste ga vi pokušali napasti, a on se branio ili izmisliti nekakvu drugu priču.

 

Medicinska dokumentacija koju ste dobili na Hitnoj prilikom šivanja nije dokumentacija o napadu već o ozljedama koje su utvrđene.

Možda su i nadopisali ono što ste im rekli, ali to je samo vaš iskaz na Hitnoj.

 

Kao što je napisao G-man, vjerojatno se radi o LTO.

 

Niste napisali da li je bila policija, a ako nije, a događaju je možda kumovao i alkohol, onda sud (ukoliko se budete sudili) može donijeti svakakve nepredvidljive odluke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija