Jump to content

Strana diploma nostrificirana po starom postupku - sto je po bolonji?


xyza

Preporučene objave

Postovani,

 

Moja diploma nakon cetverogodisnjeg studija u inozemstvu je nostrificirana u Hrvatskoj po starom postupku, 2005. godine. Izjednacena je s diplomom koja bi bila dodijeljena za cetverogodisnji studij na Sveucilistu u Zagrebu, da isti studij postoji u Zagrebu na Filozofskom fakultetu.

Zanima me koja bi bila procedura i kako bi ta diploma bila "prevedena" po bolonji. Da li se gleda kao bachelor ili kao master?

Puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da bi bilo potrebno polozene ispite rangirati po trenutno vazecim ects bodovima te onda vidjeti za koju razinu je njihov zbroj.

Iako, ovako logicki, vecina bacc. svjedodzbi (preddiplomski studij) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u pravilu sluzi samo kao potvrda za upis na diplomski studij (dodatne dvije godine), s njima se ne zaposljava... dakle, ako ste vi vec zavrsili cjelokupan studij mislim da bi trebali dobiti titulu magistra.

Uostalom, slicnu stvar su radili brojni diplomirani "po starom" kojima diploma nije nostrificirana nego su zeljeli imati ovu, "bolonjsku", radi konkurentnosti na trzistu rada.

Pokusajte provjeriti na FfZg.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija