Jump to content

Postavljanje prometnih znakova


znatizeljkica

Preporučene objave

Lijep pozdrav.

Dijelu mještana smeta kad jedan mještanin autobusom skrene sa županijske ceste na lokalnu cestu do privatnog parkirališta ( ukupno oko 50 m ). Kao razlog navode da uništava cestu.

U isto vrijeme ne smeta im što drugi mještanin svakodnevno kamionima ili treći mještanin kombajnima za kukuruz ili sitno žito (koji imaju veću masu nego autobus!) vozi po duljoj dionici iste lokalne ceste.

Najavili su da će tražiti od Županijskih cesta postavljanje znaka za zabranu prometa autobusom po lokalnoj cesti.

Zanima me imaju li pravo na to i koji uvjeti su potrebni za postavljanje određenog znaka.

Hvala.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oni (cestari) bi trebali znat po projektu te ceste/dijela ceste koliko opterećenje može cesta podnosit i takav znak će i postavit s obzirom da bi traženje bilo zbog uništavanja ceste.Da li će bit za sve preko ukupne težine ili samo za autobuse ne znam.Imaju vjerovatno neke svoje naputke i upute.

 

Imam dojam da se uopće ne radi o uništavanju ceste nego o zavisti iz raznoraznih razloga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro Vam se čini. Neke "velike" mjesne glavešine smeta što dotični mještanin ne želi svoje privatno parkiralište prepustiti cijelom selu, tj. njima jer su ga već nekoliko puta izigrali. Parkiralište je pošudrao sam na svojoj parceli zemlje a dotična gospoda nisu mu htjela, a mogla su, bagerom pomoći razgrnuti šuder. A da autobus uništava cestu više nego neka druga vozila, nije točno. Nikome ne smeta kad do jedne od onih velikih glava vozi kamion 4-osovinac s 15 kubičnih metara drva. U pitanju je čista zavist. Stoga sve više se šuška da će tražiti znak zabrane samo za autobuse pa me zanimala procedura postavljanja znaka jer ne bi bilo pošteno da do toga dođe. Znate kome bi se mogla obratiti za dodatne informacije ili tko mora odobriti postavljanje znaka? Inače, riječ je o lokalnoj cesti koja vodi samo kroz selo, čak ne vodi ni do drugog sela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znate kome bi se mogla obratiti za dodatne informacije ili tko mora odobriti postavljanje znaka? Inače, riječ je o lokalnoj cesti koja vodi samo kroz selo, čak ne vodi ni do drugog sela.

 

Ako je doista riječ o lokalnoj cesti, adresa na koju se možete obratiti jest Županijska uprava za ceste, koja je nadležni subjekt za upravljanje županijskim i lokalnim cestama.

 

Međutim, s obzirom na vaš opis karakteristika same ceste, mišljenja sam kako se ipak radi o tzv. nerazvrstanoj cesti, u kojem slučaju je adresat nadležni upravni odjel JLS-a, odnosno komunalno poduzeće (ako postoji). Drugim riječima - "neprijatelj".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija