Jump to content

Porez na promet nekretnina napaćen 2x


JohnnyValera

Preporučene objave

Pozdrav,

 

dakle, http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/63869-Oslobodenje-od-placanja-poreza-prva-nekretnina?p=604419#post604419, je prethodna situacija. Ali uspio sam kombinacijama posudbe, kredita i raznih drugih priljeva OTPLATITI porez na promet nekretninama. Imam nalog banke s datumom 14.08.2013. da je sve otplaćeno.

 

I sada, 17.10.2013. (doznao sam 20.10.) da su mi računi opet blokirani. Odlazim u FINU, oni kažu porez na promet nekretninama iz 2011., te da je FINA 01.08. upsala založno pravo. Pokazujem im uplaćeni nalog, šalju me u Poreznu. U poreznoj mi kažu da moram prvo ponovo platiti da bi mi mogli obračunati povrat sredstava.

 

Ono što ja zapravo pitam jest:

1. Na koji sud da predam tužbu i protiv koga?

2. Imam li pravo na naknadu oportuitetnog troška uzrkokovanog greškom službe Porezne uprave te nadoknadu svih ostalih troškova uzrokovanih rješavanjem ovog problema?( naime, kako da čovjek živi kada mu uzimaju i novac na koji nemaju zakonsku osnovu)

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Jedan od temelja za povrat plaćenih sredstava jest institut stjecanja bez osnove, pod čime se smatra prelazak nečije imovine u imovinu druge osobe i stjecanje koristi izvršenom radnjom, u imovinu druge osobe bez osnove u pravnom poslu, odluci suda, odnosno druge nadležne vlasti ili zakonu. Zakon o obveznim odnosima u člancima 1111.-1120.propisuje pravila i opseg vraćanja stečenog bez osnove..

Izmedju ostalog, tko je isti dug platio dva puta, pa makar jednom i po osnovi ovršne isprave, ima pravo zahtijevati povrat po pravilima ovoga odjeljka..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija