Jump to content

osiguranje povrata kod ugovora o zajmu


taz69

Preporučene objave

Poštovanje,

imam problm i nadam se da će mi netko upućeniji od mene ubrzo pomoći.

Fizička sam osoba i trebao bih drugoj fizičkoj osobi posuditi novac. Ne mislim da će biti problema oko povrata, niti uračunavam ikakvu kamatu na posuđeni iznos, ali zbog vremena kakvo je, nikome se ne može vjerovati i želim se zaštititi.

Logičan potez bio bi ugovor o zajmu ovjeren kod bilježnika, no, mogu li s tim ugovorom se naplatiti ovrhom na plaću ili nešto drugo ukoliko se dug ne vrati u dogovorenom roku? Možemo li kao fizičke osobe uz ugovor ovjeriti i zadužnicu na dogovoreni iznos i mogu li onda s tom zadužnicom na naplatu u kratkom roku i bez privatnih parnica i slično???

ukoliko kao osiguranje navedemo osobni automobil moram li još nekuda s tim ugovorom ili mi je to dovoljna sigurnost i dođe li do problema ja se s tim ugovorom upisujem kao vlasnik vozila???? koja je procedura za to???

ukratko, na koji način da se najjednostavnije zaštitim i na koji način najbrže utjerujem nepodmireni dug????

hvala unaprijed!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dužnik odnosno jamac može privatnom ispravom potvrđenom kod javnog bilježnika dati suglasnost da se radi naplate tražbine vjerovnika zaplijeni njegova plaća, odnosno drugo stalno novčano primanje, osim u dijelu u kojem je to primanje izuzeto od ovrhe. Takva isprava se izdaje u jednom primjerku i ima pravni učinak pravomoćnog rješenja o ovrsi, također ima svojstvo ovršne isprave na temelju koje se može tražiti ovrha protiv dužnika i na drugim predmetima ovrhe.

 

Zadužnica i bjanko zadužnica koje su propisanog oblika i sadržaja i potvrđene kod javnog bilježnika su ovršne isprave i imaju učinak pravomoćnog rješenja o ovrsi

 

Mislim da su ovo najjednostavnije i najsigurnije opcije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija