Jump to content

ovrha / sudska prodaja nekretnine


ivanfiat

Preporučene objave

Poštovani,

 

trebao bi mi hitan savjet u vezi rješenja o ovrsi.

 

Opširnije:

Mama (penzioner. 80 g., mala penzija) mi živi u (starom) stanu koji je nalsijedila od supruga po oporuci. Po očuhu dvije kčeri imaju pravo svaka na 1/6 stana (2/6 njih dvoje ukupno), tražile su razvrgnuče suvlasništa i žele da ih se isplati odmah. Mama nije u mogučnosti da ih se isplati, tako da smo tražili na sudu da ih se isplati nakon mamine smrti kada se stan proda, ali sutkinja je donijela rješenje da stan ide na javnu prodaju bez obzira na okolnosti mame.

 

Jučer smo dobile rješenje o ovrsi i plijenidbi stvari u maminom stanu radi namirenja sudskog vještaka kojeg su očuhove kčeri tražile za procjenu stana. Šta mogu napraviti da obustavim ovrhu, tj šta je najbezbolnije po moju mamu kako nema gdje iziči a nije ih u mogučnosti isplatiti odmah, kao ni ja bez da ulazim u kredite za što nemam uvjete jer nebih mogla živjeti ???

 

Rok uplate ili žalbe je 8 dana od 21.11.2013.

 

Također bi me zanimalo još nekoliko pitanja:

- Dali mi imamo prava tražiti da oni nju isplate i zadrže stan, a da se mama iseli?

- Po sudskom vještaku stan vrijedi 300 000 kn (no u stvarnosti ne, jer je izuzetno star, neodržavan i u potpuo lošem stanju), te bi zajedno objema kčerima trebalo isplatiti 100 000 kn. Ako stan ide na javnu dražbu te ako se proda pod manje novaca (a bude), mora li se kčerima isplatiti navedeni iznos donešen rješenjem suda bez obzira na (umanjenu) svotu za koju je stan prodan, tj omjere vlasništva, tj iz mamninog dijela?

- U dobivenom rješenju o ovrsi navedeno je da se daljnji troškovi ovršnog postupka moraju dieliti, zašto se to navodi ko moja mama nije potegnula pitanje razvugnuča ni isplate?

 

Zaključno, molila bih Vas za ikakve smjernice šta bi bilo za mamu najbezbolnije i kako to riješiti ili odugovlačiti do mamine smrti.

 

Hvala,

Petra.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija