Jump to content

Psihijatrijsko vještaćenje- molim za savjet


Linna

Preporučene objave

Postupak rastave pokreknut je sredinom 2011 godine kada sam i zadražila privremene mjere za skrbništvo nad tada 6 godišnjim djetetom. Protutužbom bivši suprug je također zatražio skrbništvo.Djevojčica i ja preselije smo se kod mojih roditelja, a privremene mjere sam dobila ja. CZSS uputio nas je uputio u obiteljsko savjetovalište te skolu za roditelje, na sve sam se odazvala za razliku od bišeg supruga koji se nije odazvao na ništa. Na njegovu inicijativu bili smo sa djevojčicom i u polikinici za zastitu djece. Njihov zaključak je da je izuzetno pametna i emotivno vezana za nas obadvoje te da joj je ako teško pala rastava.

Mišlejnje CZSS je da djete ostane živjeti kod mene te da otac ima uredne susrete i druženja te da vještaćenje nije potrebno.

Na tom vještaćenju naravno opet inzistira biviši suprug te pristaje platiti ga osobno.

Roćište od sredine 2011 godine imala sam samo jedan put do sada i to prije godinu i pol kad sam i dobila privremenu mjeru. Privremenu alimetaciju nisam dobila u tom navratu predma sam ju tražila, tek nakon mogu pismenog obraćanja te podneska mog odvjetnika dobio je ovrkhu na plaću i to tek prije par mjesecivanraspravno pismenim putem. Sada je opet vanraspravno sutkinja odobrila njegovom zahjtevu zanemarivši mišljene CZSS, soc. radinice, psihologice te psihoteraputice koja me je pratila par mijeseci dok sam pohađala školu za roditelje. Ponavljam istom se on nije niti odazvao.

Sada se stvarno poćinjem bojati i ne znam što da napravim.

Nije stvar vještaćenja nego poštovanja prema meni jer ko je on da traži to a nije te struke, a sama struka je iznjela mišljene da to nije potrebno.

Uz to sve nisma imala uopće roćište pa nemam ni mogućosti reci sto mislm.

Kakve su njegove šanse?

Zaboravila sam napisati da je curica odlična učenica i sada ide u drugi razred. Isto tako želim napomenuti da sam u radnom odnosu, te imam riješeno stambeno pitanje.

A što se tice zdravlja nikad nisam bila kod psihihatra i nikad nisma popila ni jednu tabletu, ne pijem, ne pušim...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Nije stvar vještaćenja nego poštovanja prema meni jer ko je on da traži to a nije te struke, a sama struka je iznjela mišljene da to nije potrebno."

 

Kakve vam veze ima očev prijedlog sudu da se provede vještačenje sa poštovanjem prema vama?!

Otac je po meni napravio nekoliko propusta:

1. nije se odazvao u obiteljsko savjetovalište i školu za roditelje i

2. trebao je inzistirati da se djetetu imenuje poseban zastupnik naročito u svjetlu sljedećeg mišljenja

"Na njegovu inicijativu bili smo sa djevojčicom i u polikinici za zastitu djece. Njihov zaključak je da je izuzetno pametna i emotivno vezana za nas obadvoje te da joj je ako teško pala rastava."

3. nakon toga trebao je zatražiti da se ispita djetetova volja i mišljenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije stvar vještaćenja nego poštovanja prema meni jer ko je on da traži to a nije te struke, a sama struka je iznjela mišljene da to nije potrebno.

Uz to sve nisma imala uopće roćište pa nemam ni mogućosti reci sto mislm.

Dobronamjerno ću vam savjetovati da ne "upucavate" sebi kakve "filmove" o (ne)poštovanju budućeg vam bivšeg prema vama ili možda još gore- suda koji je vještačenje odredio (bez obzira na čiji prijedlog).

 

Na pitanje "tko je on da traži", odgovor glasi: roditelj koji pravo roditeljske skrbi nad djetetom ima, a dijelit će ga sa vama jednako kao do sada i nakon razvoda braka, bez obzira kome dijete sud povjerio.

Nadalje, je li "te" struke ili neke sasvim stote, također nije bitno.

 

"Stručni savjet" czssa sudu da vještačenje nije potrebno nema nikakvu težinu (niti značenje) po pitanju hoće li ga sud odrediti ili neće.

 

I treće, "struka" nije iznijela mišljenje da to nije potrebno, jer riječ nije o istoj struci, a ni istom poslu. Ako baš hoćete, ni suca, ni psihijatra (ni psihologa kliničara koji bi mu mogao biti suradnik).

 

Svrha nije izvještačiti vaše (samo) zdravlje, jer je to tek polazna točka, već roditeljske kompetencije detaljno za svakog od vas dvoje, a odluka suda i svi njeni detalji bili na djetetovu što veću korist- i to je jedino trenutno bitno. U tome czss nije najkompetentniji mogući savjetodavac sudu.

 

Inače, što se tiče očekivanja- nekad se vještvo poklapa sa mišljenjem czss, a nekad ne... stoga se vratimo na početak: okanite se umišljanja o (ne)poštovanju i ostalih uz to vezanih konstrukcija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija