Jump to content

Povrat vozila leasing kući


jasandra

Preporučene objave

Situacija je slijedeća:

2009.g. kupujemo novi auto na kredit koji nam daje PSA finanacial. U 2010.g. upadamo u financ.probleme i stalno kasnimo 2 rate kredita. To smo nekako uspijevali izgurati do 2011.g. kad se dogovaramo s PSA da vratimo auto i da ga oni prodaju, namire si kredit i priča gotova. No međutim, auto je navodno prodan tek u 5 mj. 2013.g. (nakon 2 godine) što je čisto za ne povjerovati ali eto... Do danas nismo uopće dobili nikakve papire kad je auto prodan, za koliko, ništa. Kontaktirali smo ih već 150 puta ali odgovora nema....

Šta napraviti? Molim savjet?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma kredit (glavnica) je u stvari stopirana, ali nisu kamate koje naplaćuju sve do prodaje auta. Auto je trebao biti prodan za nekakvih 20.000,00 kn više nego je visina kredita, no prodan je za puno manje. Problem je taj što je auto prodan u 5.mj. (tako je službenica rekla), a mi do danas nikakvu obavijest nismo dobili. Nemamo nikakav službeni papir koliko je kamata obračunato niti koliko je naplaćeno, jedino je rekla da će biti još cca 15.000,00 kn duga na ime kamata. Tko mi garantira da je auto baš tada prodan, možda je prodan prije godinu dana, a oni muljaju i varaju za kamate. Pedeset put smo ih zvali i govore da će poslati dokumentaciju ali ništa....ne znam šta napraviti....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u ovom slučaju sa suprotnom stranom nemožeš se samo dogovarati.

trebali ste napraviti zapisnik opredaji auta, vrijednosti predanog auta.

tražiti potvrdu da nema duga tj. daste platili svoje obveze.

ako možete dokazati vrijednost predanog auta (u trenutku predaje) i da predani auto pokriva dug (glavnicu) nemaju zakonskog osnova za naplaćivanje kamata.

bez glavnice nema kamata.

 

glavnica nemože biti stopirana. ili je otplaćena u potpunosti (predajom auta) ili nije otplaćena.

 

ovako ? životna škola se skupo plaća.

ne vrijedi zivkanje i blablabla.... treba tražiti papir i potvrde.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jasandra, Bovu vam je sve rekao.

 

Nažalost ste napravili propust što ste im vjerovali na riječ, a u današanjem svijetu vjerovati potpuno možete isključivo sebi, te možda još jednoj ili dvije osobe. Vidite sada što možete napraviti, ali od ovaj puta pa nadalje - komunikacija neka ide poštom preporučeno s povratnicom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jedino što imamo je zapisnik o predaji auta, ovjeren kod javnog bilježnika i više ništa. Auto je preuzela firma koja za PSA radi pljenidbu. Sve ostalo mi je jasno, tražiti pisanim putem da se očituju. Budala, nisam se prije sjetila.....sve sam prepustila nekom drugom da vodi računa....koji sam ja idiot..... Hvala Vam puno na savjetu!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost nije, samo tip vozila i godina proizvodnje. To je bio novi auto, ukupan kredit je bio 65.000,00 a vrijednost vozila 109.000,00 kn. Ostatak je bila vrijednost "staro za novo". Početna cijena je bila 89.000,00 kn ali ga nitko nije htio kupiti, pa je cijena padala i padala, dok nije pala na visinu kredita....navodno trebamo platiti troškove kamata, ležarine auta i kojekakve gluposti. Gluposti koje ćemo dobrano platiti......koja sam ja cow!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija