Jump to content

saobraćajna na putu s posla


afiume

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Može li mi netko odgovoriti koja su moja prava u slijedećem slučaju?

Prije nekoliko dana imao sam saobraćajnu nesreću s osobnim vozilom na putu s posla. Uglavnom, ja nisam kriv za nesreću, nego drugo vozilo koje mi je izletilo iz sporedne ulice. Saobraćajka je prošla bez ozljeda, a šteta na autu je prilično velika, auto nije u voznom stanju. Policija je bila na uviđaju. Druga strana je priznala krivnju i u osiguravajućoj kući smo sve prijavili, te sada čekam odgovor o procjeni štete. 99% da će biti totalna šteta proglašena. Inače, auto je star 16 godina. Sad nestaje problem u tome što je meni do posla više od 30 km i ja osim autom nemam alternative za doći do posla. A ako ne dođem na posao, prijeti mi otkaz. Što se može tu učiniti i koja su moja prava? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema potrebe za ironijom.

 

Vaš upit postavljen je u smislu (ispravite me ako griješim) da li vi sada možete po tom pitanju tražiti nešto od vozača koji je kriv za nesreću? Odgovor je - ne možete. On, odnosno njegovo osiguranje će vam očito isplatiti procijenjenu vrijednost vozila (prema njihovim "tablicama"), glede čega ako se nećete složiti, ćete ostatak do, prema vašem mišljenju, stvarne vrijednosti vozila morati potraživati na sudu. Ali tu odgovornost vozača/njegova osiguravatelja prestaje.

 

Razumijem da se trenutno nalazite u dosta nezgodnom položaju, pogotovo ako nemate adekvatnog javnog prijevoza, ali ta činjenica ne može pravno teretiti ovog vozača. Zato je i moj prethodni post bio usmjeren na pronalaženje drugog načina prijevoza, nije u njemu bilo nikakve zle namjere ili nečeg lošeg, ako ste ga na taj način shvatili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija