Jump to content

digitalizirani potpis (tableti)


matildab

Preporučene objave

Poštovani

 

Koliko shvaćam, propisi RH ne poznaju digitalizirani potpis dan na uređaju npr. tabletu, što znači da nije niti zabranjen. No, taj napredak tehnologije osim zakona ne prati ni struka grafološkog vještačenja. Molim savjet da li ima naznaka napretka (kod zakonodavca ili u praksi)? Što preostaje u slučaju spora i upitnog identiteta, a da se izbjegne/kompenzira grafološko vještačenje koje neće moći biti odrađeno jer uzorak nije vlastoručni potpis na papiru?

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je taj digitaliziran potpis elektronički potpis kako je opisan u ovom Zakonu (Elektronički potpis u smislu ovoga Zakona je skup podataka u elektroničkom obliku koji služe za identifikaciju potpisnika i potvrdu vjerodostojnosti potpisanoga elektroničkog zapisa.)? U praksi nije jer nema načina daljnjeg dokazivanja na koje je praksa navikla s papirom - sve pada u vodu kad sud zatraži grafološko vještačenje...Tehnički, to je slika. Kako povećati vjerodostojnost te slike koje će sud danas prihvatiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija