Jump to content

Optužba za nešto o čemu ne znam ništa i nisam kriva


venice_queen

Preporučene objave

Hitno trebam vašu pomoć jer mislim da ću se sluditi više od ove situacije.

Unaprijed se ispričavam što sam razdužila pitanje ali stvarno ne znam kako bi ga skratila.

 

Naime, prije dva tjedna na vrata mi je pozvonio tata u pratnji s 2 krim inspektora. Zamolili su me da uđu, na što sam skamenjena u šoku pristala jer nemam pojma o čemu se radi. E sad, pitali su me koji mobitel imam i koji sam prethodno imala, rekla sam im i dala ih na uvid.

Nakon toga su me pitali poznajem li neke ljude, u cijeloj listi prepoznala sam tri osobe, koje su starije od mene ali ih znam jer su roditelji školskih prijatelja iz osnovne.

Tek tada su mi rekli da sam optužena za tešku krađu mobitela, jer se navodno po njihovom ispisu koji su dobili iz Vipa, moja kartica pojavljuje u tom uređaju u periodu od sredine 7. do sredine 11. mjeseca ove godine i da su gore navedenim trima osobama slane poruke s mog broja za vrijeme kada je moja kartica "bila" u tom uređaju.

E sad, stvar je u tome što ja u životu nisam ništa ukrala jer se jednostavno ne usudim, i na žalost stvarno ne znam apsolutno ništa o tom telefonu i vlasniku. Ne znam ništa što bi me moglo osloboditi optužbi, a oni su ustrajni da mi dokažu krivicu.

 

Možete li mi reći što slijedi i mogu li oni mene pratiti i prisluškivati jer se moja priča ne poklapa s tim izlistanjem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Optužena u ovom trenu znači samo da je nekako netko vas prijavio za krađu ili je tako ispalo gledajući na brojeve telefona pa su isti morali obavit razgovor na te okolnosti.Dok ne dođe bilo kakva pisana optužnica sve je u zraku i ne treba se previše sekirat, a onda će se dalje.

Nema razloga za pratnju i prisluškivanja jer je djelo već napravljeno tj.završeno a tko je kriv ili je došlo do kakave greške utvrdit će se daljnjom istargoma ako je bude bilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Kraljice", kako i kada ste vi uopće došli do tog mobitela? I koliko godina imate?

 

Ne bi se baš radilo o teškoj krađi (ne vidim elemente teške krađe), već o običnoj krađi. Inače, kako Sivko kaže - zasada je bespredmetno razgovarati o svemu, kada ne znamo ništa konkretno. Biti će konkretno, ukoliko dođe poziv za prvo ispitivanje. Tada se možete opet javiti, pa ćemo vidjeti.

 

I ne - ne mogu vas prisluškivati i pratiti - jer se radi o posebnim dokaznim radnjama propisanim čl. 332. ZKP-a (prije ovih zadnjih izmjena), a koje se glede vašeg kaznenog djela ne mogu odrediti. Ovo što oni imaju glede poruka, dobili su od operatera, koji je ujedno i oštećenik u ovom slučaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Brinem se jako jer mi je to prvi put da imam posla s policijom i bila sam izgubljena dok me niste posavjetovali. Napisala sam sve tocno onako kako je bilo i sto su mi oni rekli jer mi je stvarno cilj da saznam sve sto mogu o daljnjem tijeku. Hvala vam puno na pomoci, ako se jos sto dogodi, javit cu se. Hvala vam jos jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema problema "Kraljice"...

 

Inače, ako vi sa tim mobitelom niste uopće bili u kontaktu i ako niste u tom periodu koji vam spominju nikome dali svoju SIM karticu na uporabu, i nemaju neki slučaj. Ali uzmimo čak i da ustraju kod svoje teze o krađi - kakvu težinu ima činjenica prisutnosti vaše SIM kartice u ukradenom uređaju, ako uzmemo da je to sve što imaju, a da vas tereti? Težinu indicije. Nedovoljno za osudu, ako samo to imaju.

 

E sad, kako su došli do vas? Meni jedino što pada na pamet jest - ili ste nekome dali karticu na uporabu, ili ste je nabavili od osobe koja je zapravo napravila ovo za što vas sada terete ili vam je SIM kartica "klonirana". Uglavnom, zasada nema razloga za brigu, a ako dođe nešto novo, javite se svakako. Netko je uvijek ovdje za pomoć ili savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E to kako su dosli do mene i mene samu muci, jer imam tu karticu vec dvije i pol godine i nikome ju ne dajem. Nazvala sam kuma koji je krim policajac u Zagrebu i rekao mi je da je vrlo lako moguce da se na izlistanju potkrala greska. Ali problem je u tome sto oni ne zele otici npr. u t-mobile i uzeti od njih izlistanje mojih poziva i poruka (jer ja sam 099), drze se "kao pijan plota" za to vipovo izlistanje i na njemu temelje cijeli slucaj.

Hvala Vam stvarno, puno ste mi pomogli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali problem je u tome sto oni ne zele otici npr. u t-mobile i uzeti od njih izlistanje mojih poziva i poruka (jer ja sam 099), drze se "kao pijan plota" za to vipovo izlistanje i na njemu temelje cijeli slucaj.

 

:zbunj::zbunj::zbunj:

 

Otkuda VIP-u podaci koji se tiču 099 brojeva? Osim ako niste prenijeli broj 099 na VIP-ovu mrežu.

 

Slažem se da je moguće da se radi i o grešci, ali možda bi bilo najbolje da otiđete u T-mobile i zatražite izliste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj ukradeni mobitel je na vip mreži i oni su kao pratili koje su kartice stavljane u taj mobitel, pa su tako dobili to vipovo izlistanje na kojem se pojavljuje i moja kartica.

 

Razmišljala sam o tome da im predložim da odu u t-mobile po izlistanje mojih poruka i poziva ako me opet budu odveli u stanicu na razgovor i ako mi opet pokažu to vipovo izlistanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj ukradeni mobitel je na vip mreži i oni su kao pratili koje su kartice stavljane u taj mobitel, pa su tako dobili to vipovo izlistanje na kojem se pojavljuje i moja kartica.

 

Točno, to sam smetnuo s uma - radi se o "VIP-ovu telefonu".

 

Ovo što ste napisali možete istaknuti, a možete i osobno otići u T-mobile. Javite ako bude novosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija