Jump to content

"popala maca oročene novce", a u postupku smo rastave


vrapce71

Preporučene objave

Molim bilo koga za pravnu pomoć!!!!

Supruga me napustila s dvoje djece(12,15 g) prije pet mjeseci,živi u unajmljenom stanu u susjednom kvartu i pokrenula je zahtjev za rastavom braka.

Ukratko,dosta mučnih 5 mjeseci,s djecom se viđam(zapravo s kćerkom,sin ne želi dolaziti za vikende kod mene,u početku je htio).Ali to sada nije bitno,to će se već popraviti,jer supruga ne brani(a i ne može) da se viđam s njima,ali se sa mnom ne želi nikako čuti,pogotovo ako nije nešto po njenom.

Imali smo zajedničku ušteđevinu od 36 000 EUR-a,oročeno u banci i ugovor je glasio na nju.Ja sam bio samo opunomoćenik u slučaju smrti.

To su novci od prethodnog stana koji smo prodali,a novi smo kupili cijelog preko kredita(95 000 EUR-a) i danas nakon 2,5 g je glavnica 90 000 EUR-a.

Te novce smo čuvali jer smo htjeli nakon 4 g kredita,kada nam APN prestane plaćati pola rate s njima smanjiti glavnicu kredita.

I u ovih 5 mjeseci ju nikad nisam pitao što je s tim novcima,jedino sam- prije mjesec dana s njom u razgovoru kako ćemo se imovinski rastati- rekao kako bi se trebalo uzeti u obzir sve pokretno i nepokretno i na pola(vrijednost stana umanjeno za glavnicu+oročenje+auto koji glasi na nju i podijeliti).Njoj bi negdje cca u vrijednosti ostao auto(5 000 EUR) i oko 22 000 EUR-a oročenja.Ali ja sam joj sam rekao,da je najbolje da se sami dogovorimo oko toga,a ne da nam sud kroji podjelu.

I od tada je skroz druga osoba,jer kaže da je očekivala da ću joj ostaviti svo oročenje jer je bila dobra supruga i jer su to novci,kako ona kaže,od djece.

Kada sam je pitao da smo kojim slučajem išli odmah manjim kreditom,a prodavatelju dali taj novac,kako se onda mislila imovinski rastati?Onda bi išlo kako sam već napisao.Onda je samo šutila.

I zadnje što sam čuo od nje,kada sam je tražio da mi pošalje kopiju ugovora,samo da znam da novci nisu dirani,rekla mi je da ne zna o čemu ja to pričam,da ona nema pojma o nikakvim novcima.

Znam,1 000 000 %,da je skinula novce i prebacila ih u neku drugu banku na nekoga drugoga(možda na punicu,mada mi se to čini prenaivno),čak mislim da i njen odvjetnik ima u tome prste jer ju je pravno savjetovao kako to napraviti,ali ne mogu nikako to dokazati. Već sam mislio tražiti neku vezu u ZABA-a samo da po njenom OIB-u vidim kada je razoročila i podignula novce.

Da li je moguće da ih je deponirala kod odvjetnika dok ne završi cijela rasprava?Pucam na njega jer je poslije mog saznanja u vezi love i kada sam joj svašta rekao,brže bolje njega zvala.

Ja nisam nikoga angažirao od prvog dana jer se želim,ako baš moram,samo mirno rastati.

I što sada mogu učiniti??

Vjerujte mi,nije mi do novaca,ali me nitko neće praviti majmunom i budalom i reći mi preko telefona da ne zna o čemu ja to pričam.

Samo sam je tražio da mi iskreno kaže gdje su momentalno novci i da ćemo se zajedno dogovoriti oko podjele,bez suda.

Čak sam joj ponudio da,ako već govori da su to novci od djece(misli na njihovu budućnost),da ne ulaze u podjelu imovine te da ih oročimo tako da budemo oba dva potpisnika,tj.da ne može jedan podignuti bez drugoga.

A ona meni opet da ne zna o čemu ja to pričam!

Ročište za rastavom braka je bilo jedno,na koje nisam došao i to je otišlo u proceduru jer čekamo poziv od centra za socijalnu skrb radi postupka mirenja.Imovinsko znam da ide tek poslije braka,ali očigledno moram poduzeti neke korake već prije.

Da li da angažiram odvjetnika koji će vjerojatno sudski zatražiti ispis iz banke kada je podignula novce,ali kako dokazati da ih je prebacila negdje drugdje.Može naprosto reći da ih je potrošila!

Da li mogu ja u banci zatražiti ispis ako sam bio opunomoćenik u slučaju smrti?

Napustila me 22.07.2013. i da li se išta mijenja ako je te novce maknula 10-ak dana prije nego je otišla?Mada sam uvjeren da je to učinila krajem 11.mjeseca kada je čula moje mišljenje o podjeli imovine.

Molim savjete!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sudu podnesi tužbu za utvrđivanje i podjelu bračne stečevijne.

ako je digla i utrošila zajednički novac ta svota se može namiriti iz druge imovine.

i krediti su bračna stečevina i djele se kaoi nekretnine ili druga imovina.

 

tužbu je trebalo podnijeti puno prije.

dobio si primjer šta se desi kad se imovina hoće djeliti dogovorom.

 

koji je status prvog stana (koji ste prodali i oročili sredstva).dali je stan osobna imovina, i čija, ili bračna stečevina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija