Jump to content

HZMO i pravila!


StjepanS

Preporučene objave

Poštovani forumaši,

 

Dali mi netko može objasniti redosljed postupka po kojem se odlazi na komisiju HZMO-a nakon 6 mj. bolovanja?

U koju svrhu se prvo predaje liječnička dokumentacija?

1. Radi stupnja invalidnosti

2. Preostale radne sposobnosti

3. Invalidske mirovine

 

Kako oni u HZMO-u to sve odrađuju, automatizmom ili sam ja kao pojedinac dužan po nekakvom redosljedu obavljat taj dio posla ili moj doktor opče prakse?

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj posao bi trebao odraditi liječnik opće prakse (ukoliko vam je namjera otići u mirovinu).

 

Sakupiti svu liječničku dokumentaciju (morate razgovarati sa svojim liječnikom) iz koje je vidljivo da ispunjavate uvjete za mirovinu i istu dostaviti u HZMO (može to uraditi i vaš liječnik).

 

Ali morate se prvo dogovoriti sa svojim liječnikom (morate sakupiti svu dokumentaciju iz koje se objektivno može razmotriti vaše zdravstveno stanje i ispunjavate li uvjete za odlazak u mirovinu, a to će vam objasniti vaš izabrani liječnik).

 

Nakon što predate dokumentaciju, HZMO će vas pozvati na procjenu radne sposobnosti-pregled, prvostupanjski vještak šalje prijedlog povjerenstvu, a nakon toga dobijete rješenje.

 

Postupak traje 6-7 mjeseci, a nakon toga dobijete rješenje na kućnu adresu (ukoliko niste zadovoljni rješenjem, možete se žaliti u zakonskom roku - sve piše u rješenju).

 

Žalbe uglavnom (u praksi) odbijaju.

 

Trebate uzeti u obzir i invalidnost (stupanj oštećenja organizma) i da invaliditet ne mora značiti da ste radno nesposobni.

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Molim Vas za ovo zadnje tj. "stupanj oštećenja organizma" , tko određuje taj stupanj i iako imam obilnu med. dokumentaciju nisam dobio ništa napismeno o stupnju ošećenja u %.

Tako da neznam koliko mi je preostalo radne sposobnosti jer na rješenju piše da ne postoji invalidnost prema čl.34 ZOMO.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani.

 

 

Već treći put,u zadnjih 4,5 godine odbijen sam na invalidskoj komisiji po famoznom članku 34,iako mi se medicinska dokumentacija gomila iz godine u godinu.Počelo je sa kroničnim PTSP-om a sad sam već na štakama i iz nalaza specijalista je vidljivo da ne mogu raditi bilo kakav posao jer moram izbjegavati dugotrajno sjedenja,stajanje,kretanje,promjene temperature i najminimaljnije ozljeđivanje( posljedica preboljene dubinske venske tromboze na obje potkoljenice).Također se tu pojavio i kronični gastritis,kronični sinusitis,oštećenja kukova i da ne nebrajam dalje jer ima toga.

Da li i kod njih ima netko kome se mogu požaliti,jer oko mene i dalje ljudi idu u mirovinu samo na osnovu lažnih bolesti ili moram i dalje trpiti maltretiranje sa njihove strane jer sada već postajem pomalo ljut i nestrpljiv jer imam osjećaj da sam kažnjen jer u mirovinu nisam otišao kad su je dijelili šakom i kapom.Jednostavno sam se smatrao sposobnim za rad i nisam htjeo uzeti to pravo nekome tko ga zbilja zaslužuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija