Jump to content

Podjela bracne imovine/suprug osporava vlasnistvo nad kucom


Goldi100

Preporučene objave

Postovani, molim za savjet: uprocesu rastave braka sam. Podigla sam tuzbu radi utvrdjenja vlasnistva nad kucom koja je kupljena u braku.Naime, ja nisam radila za vrijeme braka vec se brinula ya dom i djecu. Kupili smo kucu koja glasi samo na supruga. Kuca je placena 600 000 eura, od cega pola u kesu, a pola na kredit. Nositelj kredita je suprug i nema jamaca, a stavljena je hipoteka na stan koji je suprug kupio prije braka. Cim sam zatrzila diobu bracne stecevine, suprug jerekao da nemam pravo na nista, te da ce on na sudu reci da mu je gotovinski iznos za kucu pozajmicom dao njegov otac te da ce ako treba i antidatirati taj dokument. Ono sto me zanima je imam li pravo na pola kuce, ako ju i dobijem, moram li placati pola kredita s obyirom da mjesecna rata iznosi 2500 eura? Ukoliko mi sud prizna vlasnistvo na pola kuce, sto uciniti da se kuca proda ako se moj bivsi suprug s time ne slaze?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Goldi", za 1/2 dijela stana na koji se odnosi kredit vam je odgovoreno. Što se tiče ovog drugog 1/2 dijela, a koji je plaćen gotovinom - otkuda ta gotovina? Znam da je pitanje malo osobne naravi, ali u konačnici i tema je takva.

 

Ukoliko taj novac doista dolazi od oca supruga u vidu dara, to je nepovoljno po vas, ali ako se radi o novcu koji je stečen radom (doduše u ovom slučaju vašeg supruga, budući ste vi nezaposlena, ali to je ionako irelevantno), to vam onda daje pravo i na udio u toj polovici stana. Doduše, sve to se mora moći dokazati pred sudom. I prva i druga varijanta.

 

Vezano za vaš upit - "što učiniti da se kuća proda ukoliko se suprug s time ne složi", smatram da je najbolje rješenje putem razvrgnuća suvlasničke zajednice. Međutim - "prvo treba skočiti, a onda tek možete reći hop", tako da zasada pustite ta razmišljanja po strani, jer su prerana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija