Jump to content

Upis vlasništva na zamjenjene parcele


pregunta

Preporučene objave

Ugovorom o zamjeni nekretnina, sa susjedom smo zamjenili dio naše parcele i zauzvrat uzeli dio njegove koja je vezana uz našu osnovnu parcelu. Što nam je sada činiti, odnosno kojim postupcima se uknjižiti kao 1/1 vlasnici novostečenih gabarita, u zemljišniku i katastru?

I zanima me da li je moguće oformiti jednu jedinstvenu česticu sastavljenu od sada djelova dvije katastarske čestice bez nekog projekta za gradnju objekta na novoformiranoj čestici? Čestice su u građevinskom području.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijedlog za upis ce biti odbijen,uopce nije izvrsena zamjena cjeloviti katastarskih cestica,vec samo njihovih dijelova.Potrebno je izvrsiti cijepanje parcela,i novonastale promjene katastarskog stanja uz prijavne listove dostaviti u zemljisno knjizni ured,nakon cega mozete dodati aneks ugovoru u kojem ce te precizirati sto ste to tocno zamijenili,pa tek onda ici sa prijedlogom za upis prava vlasnistva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sastavni dio ugovara je i bila skica mjesta očevida, na kojoj je geodet odcjepane djelove označio kao 'idealni dio xxx/yyy' i na toj skici kao i u tekstu zamjene upisane su površine i oznake odcjepljenih djelova. Znači li to da će se prijedlog za upis vlasništva ipak biti pozitivno riješiti?

Što se tiće oformljavanja nove jedinstvene čestice, u uredu za prostorno uređenje su mi danas rekli da je za to ipak potreban projekt kuće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija