Jump to content

ovrha


malaplava3

Preporučene objave

dobar dan, ja imam pitanje i problem.

naime, bivša supruga moga sadašnjeg muža je predala ovrhu na sud i finu sa starim rješenjem slučaja u kojem se na iznos duga, još računaju i kamate od prije 7 godina, tako da nam je iznos kamata ispao veći od iznosa duga. dug je bio zbog razlike u alimentaciji i na njega nemamo žalbu. mene zanima sljedeće: ona je svjesno predala rješenje o kamatama starijeg datuma premda je isto pobijeno na vrhovnom sudu koji je donio novo rješenje, da kamata ide unatrag pola godine, a ne 7, i sud je to proslijedio fini bez provjere, premda nam je odvjetnik rekao da imaju uvid u sve te dokumente, te već skoro 3 godine plaćamo sad već i kamate koje nisu trebale uopće biti zaračunate. kome se žaliti, tražiti povrat novca i da li možemo podići tužbu protiv nje, odvjetnika i osobe koja je to na sudu pregledavala i poslala fini na naplatu. koja je procedura? puno hvala:zao::zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dali vam je dostavljeno ovrsno rjesenje,ako jeste,vasha je greska sto niste ulozili prigovor i priozili odluku Vrhovnog suda.

U konkretnom slucaju sam misljenja da bi se radilo o stjecanju bez osnova,zbog cega bi svoja prava morali ishoditi kroz parnicu,u kojoj bi pored trazbine glavnog duga zahtijevali i zateznu kamatu,pocev od dana podnosenja tuzbe..

<<Stjecatelj koji je naplatio tražbinu u ovršnom postupku, na temelju tada pravomoćne i ovršne presude koja je ukinuta u revizijskom postupku, u trenutku stjecanja bio je savjestan stjecatelj koji duguje zateznu kamatu od postavljenog zahtjeva za vraćanje onoga što je naplatio u ovršnom postupku.>>

(VSRH, Rev -737/2002-2 od 21. rujna 2005.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija