Jump to content

Podjela kuće


pingozg

Preporučene objave

Poštovani,

moja majka je 1974 od svog djeda dobila na dar zemljište (dio njegovog imanja). Udala se i sa mojim ocem izgradila kuću. Upisali su se kao vlasnici svako po pola kuće i pola zemljišta. Brak je bio loš, otac nasilan i alkoholičar. Rastali su se 1991 i majka odmah odlazi privremeno na rad u Njemačku sa mojim bratom, ja ostajem živjeti kod djeda i bake. Otac se ponovno ženi i dobiva kćer. Sve se desilo brzo i nisu podijelili imovinu, a moja majka je ionako otišla na rad samo na 5 godina. U međuvremenu se otac opet rastao i otjerao drugu ženu od kuće. Mi smo i dan danas u odličnim odnosima sa njom i svojom polusestrom-njenom kćeri. Imaju sređen život i zaboravile su ga. Majka, brat i ja smo se vratili u kuću nakon 5 godina. Brat i ja bili smo stariji i otac se više kotrolirao. Živjeli smo tako do 1997. Ja sam doživio tešku prometnu nesreću, a otac upoznao novu ženu koja ga je nagovorila da se proda kuća makar za 100 kn. Još sada se sjećam kako ležim u krevetu slomljene kičme, a zidove mjeri građevinski vještak. Nalaz je da je kuća loša i neodržavana i da vrijedi 100000 tadašnjih DEM. Otac nekim čudom odustaje od suda, prekida sa trećom ženom i odlazi u stan koji je naslijedio od svoje majke. Moja majka prepisuje na mog brata i mene svoju polovicu, dakle svakome 1/4. Brat se ženi i odlazi u Sloveniju. Ne želi više čuti za kuću. U kući ostajemo majka i ja i održavamo kuću, mijenjamo stolariju itd. Otac mi se javlja 2010 i predlaže da ga u mjesečnim ratama od svoje plaće isplatim. Ja pristanem, ali ostanem bez posla i to se ne realizira. 2012 godine ja sam dobio novi posao, uložim u kuću 100 000kn i obnovim fasadu i novi krov. Pokušam ostvariti kontakt,on mi kaže da se ne javljam i da ne želi kontakt. Prije mjesec dana on se meni opet javi, ja prihvatim poziv i dogovorimo se da realiziramo stari dogovor nakon nove godine. Nakon Nove godine dođem kod njega, on kaže da se raspitao kod neke odvjetnice koja mu je rekla da takvi dogovori djece i roditelja ne završe uspješno i kaže da će potražiti odvjetnika i tražiti da ga isplatimo. Ja novac za isplatu nemam, ali spreman sam mjesečno mu doživotno plaćati 1000kn trajnim nalogom. Ja i majka u kući živimo, i nemam druge nekretnine. Što mogu očekivati? Brat i polusestra ne žele sudjelovati u tom cirkusu. Što moj otac može postići? Kuća nije legalizirana. Spominjao je da on svoj udio u kući može prodati za 5000eura strancu na cesti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjedujem i račune i svjedoke. Moj otac kaže da želi da ga se isplati a da ja neću biti zakinut za svoje troškove. Tu su i računi koje sam plaćao ja i majka. No obzirom da ja nemam mogućnosti da ga isplatim pretpostavljam da će stvar krenuti u krivom smjeru.Ja ne želim da on bude osštećen, on je ipak gradio kuću i podigao me, ali jedino što mogu isplaćivati ga u mjesečnim ratama....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

račune za potrošnu vode,plina,struje plaća korisnitj.nemože od vlasnika tražiti povrat .

komunalnu i vodnu naknadu dužan je plaćati vlasnik nekretnine.

možeš tražiti povrat ulaganja koje je bilo nužno za održavanje nekretnine.

 

za povrat sredstava zbog povečanja vrijednosti se dogovorite.

ili ih potražuj tužbom. uskraćen si u korištenju nekretnne u koju si ulagao.

 

jesi li razmišljao o kreditu.

cijena kuće koja nije legalizirabna je umanjena (za troškove legalizacije).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija