Jump to content

Kazna i zabrana upravljanja ŽALBA


Sokolski

Preporučene objave

Dobio sam obvezni prekršajni nalog u iznosu od 4700 kuna i zabranu upravljanja vozilima B kategorije zbog toga što sam oduzeo prednost vozačici koja se kretala glavnom cestom kako se navodi u opisu počinjena prekršaja. Stvar je po mene gora jer su rekli da ne potpadam pod stari zakon već pod noviji te da se još uvijek smatram mladim vozačem a napuhao sam 0,48. Tražio sam kopiju zapisnika, no iz nje sam na opće zaprepaštenje uvidio da VJEŠTAK UOPĆE NIJE VJEŠTAČIO NIŠTA, nego je sve napravljeno po neposrednom zapažanju policijskog službenika. A na licu mjesta su rekli da sudski vještak mora utvrditi brzinu kretanja vozačice pošto je tu večer bio mokar kolnik i prisutna magla. Sumnjam da su pogodovali vozačici jer u zapisniku piše da je bila vedra večer, cesta dobro osvjetljena i mokra. Naime ona je u trenutku mog izlaska sa sporedne na glavnu cestu gdje sam se prethodno zaustavio na znaku stop i provjeri da li ima koga BILA UDALJENA 30 METARA OD KRIŽANJA S UPALJENIM DESNIM POKAZIVAČEM kojim je dala do znanja da želi skrenuti u ulicu iz koje sam ja izlazio. Ja sam već skoro cijelim autom prešao u svoju traku a ona je bez kočenja ušla u mene te me odnesla na nogostup, a ona se izvrtila za 180 stupnjeva i završila nekoliko metara niže od mene u mojoj traci. Po izlasku iz automobila sva u šoku je samo pričala kako me uopće nije vidjela, da ne može doći k sebi itd. Oboje smo prošli s lakšim tjelesnim ozljedama.

 

1. na temelju čega da pišem žalbu? Student sam i nemam ni primanja ni imovine a ovu kaznu ne mogu platiti nikako ni u 6 rata da mi ju daju, roditelji mi ne mogu dati ni lipe jer ionako jedva spajamo kraj s krajem. Otegotna okolnost mi je prisutnost alkohola u krvi što znam i sam, ali i to što mi ovo nije prvi prometni prekršaj.

 

2. mogu li tražiti zamjenu novčane kazne za društveno korisni rad?

 

3. mogu li se ikako izvući od zabrane upravljanja na 6 mjeseci i otkada ona počinje teći? da li ja već sada ne smijem voziti više ili će to početi važiti tek nakon razmatranja žalbe na sudu?

 

4. kada mogu očekivati apsolutnu zastaru za ovaj prekršaj ukoliko se odlučim na soluciju žalbe dokle ide ako ne mogu dobiti društveno korisni rad?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Prigovoriti na visinu sankcije, priložiti potvrde o lošem imovinskom stanju. Više na linku: http://www.legalis.hr/forum/entry.php/11-Prigovor-na-prekr%C5%A1ajni-nalog

 

2. Da. Ali za sada ništa od toga.

 

3. Može po prigovoru. Po pravomoćnosti presude policija šalje zasebnu obavijest o početku trajanja zabrane koja počinje dan iza primitka prekršajnog spisa.

 

4. Zastara nastupa za 3 godine + nove 3 godine nakon pravomoćnosti.

 

Za kraj, kazna možda nije mala, ali prava opasnost stiže od osiguravatelja kod kojeg ste platili policu jer će tražiti da im se vrate novci koje isplate oštećenoj strani.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukratko sam naveo da me je morala primjetiti jer je noć bila vedra a križanje osvjetljeni. S obzirom da je kolnik bio mokar i udar se dogodio u mojoj traci da ona nije prilagodila brzinu uvjetima na cesti i da se nije propisno vozila u svojoj traci već uz sam rub po sredini da je ona kriva. Meni u prilog ide i to što je ona prešla u moju traku i uopće nije kočila. Ako ne prođe na prekršajnom sudu to da je ona kriva i da ja moram platiti samo 700 kuna zbog vožnje u alkoholiziranom stanju žaliti ću se dalje na visoki prekršajni sud u zagrebu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ne prođe na prekršajnom sudu to da je ona kriva i da ja moram platiti samo 700 kuna zbog vožnje u alkoholiziranom stanju žaliti ću se dalje na visoki prekršajni sud u zagrebu.
Kako god završilo s nezgodom ostaje tvoj prekršaj za alkohol.

 

Što se tiče VPS-a :mad:

Članak 244.

 

(1) Ako sud nije odbacio prigovor koji je podnesen zbog poricanja prekršaja, ili nije donio presudu zbog postojanja nekog od razloga iz članka 196. točke 1. – 4. ovoga Zakona, provest će žurni postupak (članak 221.) i donijeti presudu protiv koje nije dopuštena žalba.

(2) Ako je prigovor podnesen zbog izrečene kazne ili troškova postupka, sud će izvan rasprave ili žurnog postupka: presudom odbiti prigovor i potvrditi prekršajni nalog, ako nađe da prigovor nije osnovan ili presudom preinačiti prekršajni nalog u pogledu odluke o kazni ili troškovima postupka, ako nađe da je prigovor dijelom ili u cijelosti osnovan.

(3) Protiv presude iz stavka 2. ovoga članka nije dopuštena žalba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija