Jump to content

Prekrsajni nalog - nedoumica


armankosa

Preporučene objave

Pokusat cu biti sto opsirniji a molim vas za brzu pomoc.

Dakle dobio sam nalog 17.01.14 na kojem je datum 16.12.13 za prekrsaj koji je pocinjen 8.8.13. Prekrsaj je sam po sebi bio nesvjestan, i znao sam za njega. Cista policijska sacekusa jer je ogranicenje bilo 80 i prije prve kuce u naselju je bio uredjaj sto slika, nema znaka, nema niceg, pustopoljina, ali ogranicenje 50 po zakonu, a tabla s nazivom 200m prije i eto ti, sacekusa upalila. vozio sam 76kmh, sa tolerancijom 66kmh. No to nije bitno, ne pokusavam se izvuci, nego ovako stoje stvari.

 

Na nalogu nemam placanje pola kazne u roku 3 dana, nego 2/3 u 8 dana

+100 kuna troskava. Znaci 500+100kn.

Isti dan sam otisao u policiju i to pitao, slali me po racunovodstvu i kaze meni gospodja da je to po zakonu, ja joj rekao da je po zakonu ali koji vise ne vrijedi. Od 1.1.14 u roku 3 dana mogu platiti kaznu kao da je na licu mjesta - znaci 250kn. Na to sam pitao kada nalog postaje pravomocan, a ona mi kaze 8 dana od primitka. Znaci imat cu pravomocan nalog koji nije po zakonu? Kaze ona da dodjem sutra, i dosao ja sutra dan. Objasnjenje je da sam mogao platiti pola po primitku obavjesti o pocinjenom prekrsaju? kako? U obavjesti se trazi da napisem tko je vozio a ne da ista platim jer nije ni napisana visina kazne.

Uglavnom ja sada hocu na sud i pisat cu prigovor jer mi sve ovo nema smisla, a vas molim za misljenja o svemu.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar je u tome da od pocinjenja prekrsaja do dostave naloga je proslo preko 5 mj. I zakon se promjenio. I sad oni ne znaju sto napraviti? U poslanoj obavijesti su trazili ime vozaca i opcenito, nema ni iznosa kazne, slike vozila, prekoracenja brzine, niceg. Clanak 3. st 2. prekrsajnog zakona ide meni na ruku? Barem mislim? Na to bi se pozvao u prigovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postupaju po starom zakonu jer je i nalog izdan u vrijeme važenja starog zakona.Trebali su poslat obavijest na obrascu R119a koji je bio važeći a u njemu je trebalo pisat samo članci zakona po kojem je počinjen prekršaj.Slika se izrađuje na zahtjev optuženog ili suda.Imaju rok od 4 godine da pošalju nalog.

Može se čl.3 navesti u prigovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija