Jump to content

pronevjera novca i raskid sa izvanbračnim partnerom


Nalyada

Preporučene objave

Molim znalce za mišljenje!

Živjeli su u izvanbračnoj zajednici 11 godina. Prije 8 godina on je zatvorio svoj obrt a ona je prodala svoj stan i s tim novcem su otvorili zajedničku firmu koja nije uspjela. Oboje su se zaposlili kao zaposlenici. Kada su saznali da je se njemu država uknjižila na nekretnini založnim pravom, zbog duga njegovog obrta, oboje su podigli kredite kako bi to zajednički riješili iako je nekretnina samo njegovo nasljedstvo. Međutim, kako je u PU došlo do otkrića da se neki dugovi na karticama ne slažu, pokrenuli su proces protiv PU koji je uspješno okončan prošle godine rješenjem o otpisu polovine iznosa. Međutim, te godine 2009. kada su podigli kredite ona je radila cijeli dan po svaki dan pa je uzela kredit u gotovini iz svoje banke, kupila dolare i dala njemu da ih oroči kako bi do kraja spora sa PU zaradili na tečaju. Međutim, te godine u ljeto, udavala se njegova kćer. On joj je poklonio novce i od svog kredita i od njenog kredita, a da to ona nije ni znala. Kada je saznala, na kraju godine, bilo je gotovo. Sada ona ima plaću 2700 kn a kredit 1300. On ima plaću 4500 kn, prihod od iznajmljivanja kuće 2000 kn, kredit 1300 kn i on želi raskid izvanbračne zajednice.

Prema čl 217 i 222 ona ima pravo na 1 godinu pomoći od uzdržavanja, međutim samo godinu dana. Da li je moguće, sudski tražiti izvještaj iz banke (pretpostavljam da je transakcija napravljena preko banke) i povrat novca od kredita????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija