Jump to content

Privatna tužba


noname11

Preporučene objave

Prvi puta pisem ovdje pa neznam kako to ide ali uglavnom...Pred 2 godine sam isao prijateljici na rodendan u jedan kafic. Kako na tom rodendanu nije bila neka atmosfera odlucio sam sa prijateljem skoknuti na pice u jedan lokal. Usli smo u lokal sve normalno popili par alkoholnih pica ( bio sam pod utjecajem alkohola )..Stajao sam pored bine di je pjevacica cjelu vecer pjevala. U jednom trenutku sam odlucio doci do nje sto je uobicajena praksa kako bi otpjevala pjesmu za mene i mog prijatelja. U trenutku kada sam krenuo do nje, redar ( koji je tamo svaki vikend, nema obiljezja da je redar makar to svi znaju ,uglavnom radi na crno ) mi je rekao da se maknem i agresivno me odgurno. Prišao sam do njega i rekao mu da zelim samo naruciti pjesmu . Na to moje on je ponovio da se maknem u protivnom ce me udariti . Na to sam se ironicno nasmijao i rekao da u cem je problem ? Prisao mi je jako blizu i rekao da mi zadnji puta govori a na to sam mu bahato odgovorio ajde udari . I tu je sve pocelo. Udario me je šakom u glavu, automatki sam pao a pod . Dalje je nastavio tuci me šakama i nogama. U jednom trenutku me je digao s poda i frko mi desnu ruku. Tako me je nosio po lokalu i jos par puta bacio na pod . Kada je dosao do izlaza bacio me je van i jos jednom udario nogom u glavu . U tim trenucima sam mislio da mi nije nista i pokusao se dignuti ,ali nisam mogao pomaknuti desnu ruku. U tom trenutku izlazi prijatelj van i opravada mi se da zasto nije " uletio " haha . Tada sam vec osjetio jaku bol i rekao mu da samo zove hitnu i policiju jer me ruka uzasno bolila.Kada je dosla policija pokazao sam covjeka koji mi je to uradio , ja sam usao u hitnu pomoc a on u policijski auto. I da sada skratim pricu imao sam lagani potres mozga i desna podlaktica mi je pukla na 3 mjesta tocnije 3 kosti su mi izasle iz ležišta, sto su tto. Tužio sam, pokrenuo privatnu tužbu . Imao sam sud i državno odvjetništvo ga je proglasilo krivim na što je on uložio žalbu. I sada cekam . Moj jesini svjedok je bio prijatelj koji je bio samnom , on je imalo par ljudi koji su lažno svjedocili za njega ukljucujuci i vlasnika lokala. Zanima me kolko ce sada to jos trajati i da li postoji mogucnost da ostanem bez novcane naknade koju sam zatrazio . Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Ako ste Vi uspjeli u prvostupanjskom postupku ,to znači da mu lažna svjedočenja nisu pomogla .Osim toga davanje na sudu neistinitog iskaza predstavlja KD.

Državno odvjetništvo ga nije moglo proglasiti krivim već samo sud .Vi imate pravo na novčanu naknadu po pravomoćnosti presude u Vašu korist.

 

Pozdrav!5

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...da li postoji mogucnost da ostanem bez novcane naknade koju sam zatrazio.

 

Ako ste postavili imovinsko-pravni zahtjev, nema druge nego čekati pravomoćnost kaznene presude, koja će nakon toga poslužiti kao pravna osnova vašeg traženja naknade štete, jer kazneni sud gotovo sigurno neće odlučivati o vašem IP zahtjevu, već će vas s istim uputiti u parnicu, a u parnici sud je vezan kaznenom presudom i samo će se utvrđivati konkretna visina naknade štete na koju imate pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija