Jump to content

ženini krediti za koje nisam znao


zastava

Preporučene objave

slučajno sam otkrio da mi je supruga u periodu od dvije godine bez mog znanja digla nekoliko kredita cc 20 000 eura za koje nisam imao saznanja da ih je digla.

kada sam to otkrio pokušao sam saznati zašto je dizala kredite i gdje je novac a ona mi je odgovorila da me nije briga te da je sa podignutim kreditima zatvarala druge.obzirom da je sada na svojoj plaći preopterećena u obiteljski buđet skoro pa ništa nedaje.

 

više puta sam se sa istom zbog toga posvađao ali mi je zaprijetila policijom a zakon o zaštiti od nasilja u obitelji je rigorozan te mi se nejde u zatvor.

 

dali netko zna kako se mogu zaštititi zakonskim putem te dali je smjela dići kredite bez mog znanja kao supruga

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da ste i vi zaposleni tako da nema govora o ekonomskom nasilju.

 

Niti jedno napisano pravilo nije prekršila.

 

Ono nenapisano, moralno - jest.

 

Ja sa suprugom imam dogovoren limit do 1.000 kuna za trošenje bez suglasnosti, preko toga je obavezan dogovor u što spadaju i jamstva.

 

Da se meni dogodilo tih 20.000 € odmah bi presjekao bračne veze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eklatantan primjer prenaglašene individualnosti u cjelini.

 

"Zastavniče", kao što je Petpetica rekao - pravno supruga nije napravila ništa loše, ali moralna strana priče - je, krajnje eufemistički rečeno nekorektna. Razmislite si vrlo dobro, ima li smisla ostajati i dalje u takvom braku, u zajednici koja je najjača, ako se odluke donose sporazumno i zajednički. Pogotovo ukoliko gospođa ne pokazuje ni najmanju crtu grižnje savjesti, upravo suprotno - ponaša se ko malo dijete, koje ne shvaća u čemu je pogriješilo. Čak se i prijeti.

 

Da se moja prva rečenica krivo ne shvati - brak (ili bilo kakav zajednički život) ne znači da se pojedinac mora izgubiti (to bi bila sasvim druga krajnost), ali ovakvo ponašanje zapravo govori - "baš me briga za ovog drugog". Tko vam može garantirati da to neće ponovno učiniti? Ili vas prijaviti policiji kako prijeti, samo zato jer će to njoj u datom trenutku odgovarati (iz tko zna kakvih razloga)?

 

Mislim da vam je novac najmanji problem u ovoj priči. Daleko veći problem vam je razmisliti o ostatku vašeg života i kako te s kim ga želite dijeliti. Odgovor ćete naći u ogledalu, kada pogledate u oči samom sebi. Sretno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija