Jump to content

Kazneno djelo prijevare


Mihael Korać

Preporučene objave

Zanima me što sve spada pod ovo kazneno djelo. Mjesec dana sam radio neki posao preko interneta, za čovjeka kojeg ne poznam, znamo se preko facebooka, on je obećavao da će platiti, ali nije ništa platio. Nemamo nikakav ugovor niti išta, samo poruke preko facebooka. Gdje je on obećavao neku plaću i ugovor ali ništa od toga nije bilo. On mene nije osiromašio, niti mi uzeo ni lipu, jednostavno mi je uzeo vrijeme. Sad ne znam da li tu postoji osnova za kaznenu prijavu, prijetio sam mu da ću otići na policiju ali njega to ne zanima, jer smo kao kolega i ja radili za jedan sms tarot chat (saznao je naše podatke i kako je rekao vratio milo za drago, samo što on nama nije uzeo novce, a mi njemu jesmo jer naravno tamo se ne gata nego se mulja).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a bila bi 3000 kuna..ali to je rad preko interneta, i ne može se procijeniti koja je točna vrijednost..ja sam radio za taj adsum, koji se bave sms tarotom, i realno gledajući sve i jedan korisnik koji pošalje sms poruku je prevaren, jer mi tarot karte ni ne vidimo, nego iz glave izmišljamo što će se kao desiti u budućnosti..a on je došao do skripte po kojoj mi radimo i u kojoj je sve potanko objašnjeno kako raditi sa korisnicima..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eh sad je situacija ovakva, osoba koja me prevarila za taj posao je prijavila mene i još neke osobe za koje je znala da su radile taj posao kao i poslodavca za prijevaru, i naveo da je razlog njegove prijevare to što smo mi njemu i mnogima oduzeli monogo više nego što je on meni..jer on meni financijski nije ništa uzeo..imam osjećaj da sam u većem problemu nego on?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...jer on meni financijski nije ništa uzeo..imam osjećaj da sam u većem problemu nego on?

 

Ne mora biti. Svaka razumna i prisebna osoba zna vrlo dobro da su tarot i slične stvari "navlačenja" naivnih, a u većini slučajeva i očajnih ljudi. Ako mu niste ništa obećavali, pri čemu mislim na realna obećanja (dakle ne ova "proricanja i vidovnjaštva") - nećete imati nikakvih problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

sta uciniti sa osobom koja ti daje posao preko interneta da za njega radis i prepisujes knjige na engleskom i njemackom jeziku i pri tome ti kaze da posaljes svje podatke radi prijave na soc i zdravstveno...sve ti fino objasni na skajpu gdje ti iznese i cijenu po kojoj ces raditi i biti placen ...nakon probnog rada i testiranja brzine zatrazi broj tvog racuna kako bi ti uplatio placu (sve na pismeno ima dokumentirano) i onda kad ne sjedne placa sam ti prizna da te prevario i zapravo ne trebaju mu knjige koje si prepisivao dan i noc mjesec dana vec ocito je covjek bolestan u mozak.........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija