Jump to content

Lavež pasa!


lemax

Preporučene objave

Prije 4 godine kupila sam stan u zgradi na 2 kata gdje žive 5 stanara sa veikim zajedničkim dvorištem koji pripada svima zajedno ovisno o veličini stana.

Stan ispod mene ima 3 psa koja neprestano laju i kakaju po dvorištu( nitko to ne čisti ). Njihovi vlasnici se ne obaziru i ništa ne poduzimaju u vezi toga. Ja i nitko od mojih ukučana nemožemo proći do mog stana bez da psi skaču na ogradu i pokušavaju nas ugristi. U ove 4 godine upozoravala sam susjede usmeno no to nije nimalo popravilo situaciju. Da li imam kakva prava tužiti ih i na osnovu čega.

 

Hvala Vam unaprijed na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Džukele" vas vjerojatno neće ugristi, ali ne bi bilo naodmet da prošećete do neke trgovine gdje se prodaju suzavci (ima za pse) i ako vidite da ćuko ide prema vama malo pritisnite sprej (nikako baš na psa), a ako je agresivan, onda ga dobro sprejom napuderišite i problem riješen.

 

Psi se plaše i kišobrana (automatskih. tj. onih koji se naglo otvore :-) )

Nemojte se uplašiti psa jer oni odmah reagiraju još agresivnije i ne gledajte ih u oči i ruke držite u džepovima. Ne radite nagle pokrete, ne okrećite im leđa (svakako suzavac u džepu nije naodmet).

 

Druga i bolja opcija je da razgovarate sa vlasnicima pasa, ali ozbiljno da sa njima porazgovarate, jedini problem je u tome što vjerojatno više sa vlasnicima nećete biti u dobrosudsjedskim odnosima, ali da bi bio mir u kući, ta cijena je mala.

 

Vlasnici pasa znaju biti neozbiljni i misle da ako oni vole svog mezimca, da njihovog psa moraju voljeti i drugi ljudi.

 

Pokušajte zamoliti vlasnike, ili vlasnika psa da ograde (vidim iz vašeg posta da su psi ograđeni u dvorištu) da nadograde prostor za pse nekakvim bitumenskim pločama ili sl. materijalom postojeću ogradu tako da psi ne vide tko prolazi kroz dvoriše i psi će se manjee oglašavati-lajati, a tijekom noći ih treba zatvoriti u kućicu.

 

Imao sam sličnih iskustava (kod mene je situacija bila daleko gora sa lavežom pasa i zapišavanja pasa na moj ne baš jeftini motocikl ali ja sam to rješio sa vlasnicima (imam kratak fitilj i bilo je tu i prijetnji od moje strane i policije, suda...ali ja sam to riješio).

 

A, zapišana felga i kočioni disk su proletjeli kroz zatvoren prozor i roletne nerazumnog vlasnika psa, psa koji mi je zapišavao motocikl. Koštalo me nabavke rezervnog dijela koji je odletio susjedu u dnevnu sobu, ali onda je shvatio.

 

:batina:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija